En Sıcak Konular

Yeşilırmak sınır kapısı açılıyor

26 Haziran 2009 20:42 tsi
AB Komisyon Başkanı Barroso,KKTC liderlerinin bu kararla,adanın birleştirilmesi yönünde bir şans yakaladıklarını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Yeşilırmak sınır kapısının açılması yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi ve kararı, "Çözüm süreci açısından ümit verici bir adım" olarak niteledi.

AB Komisyonu "Kıbrıs" Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, dün adada temaslarda bulunan, Talat ve Hristofyas'la ayrı ayrı görüşen ve yemekte de liderlerle bir araya gelen Barroso, kararla ilgili olarak, "Bu çok güzel bir haber ve dün her iki lidere de yaptığım 'güven artırıcı önlemler ve adanın birleştirilmesi yönündeki müzakerelerde ilerleme kaydedilmesiyle ilgili adımlar atılması' şeklindeki çağrıya güzel bir tepki" ifadesini kullandı. "Liderlerin bu konudaki anlaşmasının, istendiği zaman çıkış yolu bulunabileceğinin göstergesi olduğunu" kaydeden Barroso, "Bunun çözüm süreci açısından ümit verici bir adım olduğunu" belirtti.

Komisyonun, liderlerin bir çözüme ulaşmak ve adayı birleştirmek amacıyla BM himayelerinde verdiği çabaya desteklediğini kaydeden Barroso, "Gerçekten de bu yıl, Avrupa toprakları üzerinde uzun süredir devam eden anlaşmazlığa son vermek için gerçek bir şans bulunduğuna inanıyorum, bu şans kaçırılmamalıdır" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de Yeşilırmak sınır kapısının açılması kararından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Kıbrıs'taki iki topluma yarar sağlayacak olan bu güven artırıcı önlemin alınmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi. "Yeşilırmak kapısının açılmasının birçok Kıbrıslının günlük yaşamını kolaylaştıracağını ve iki toplum arasındaki güvenin yeniden inşasına yardımcı olacağını" kaydeden Rehn, "Komisyon yapılacak olan işlere maddi katkı koymaya hazırdır" ifadesini kullandı.

 
aa



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs