En Sıcak Konular

Mustafa Denizli imzayı attı

26 Haziran 2009 19:23 tsi
Beşiktaş Kulübü ile 1 yıl daha sözleşme imzalayan teknik direktör Mustafa Denizli, siyah-beyazlı takıma ilk attığı imzada yaşadığı mutluluğun devamını bugün yaşadığını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Denizli, ''Benim Beşiktaş'a ilk imza attığım gün çok mutlu bir günümdü. Bugün o mutluluğun devam ettiği gündür'' dedi.

Ligin bitmesinin ardından başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle aralarında bir konuşmanın geçtiğini ifade eden başarılı teknik adam, ''Yoğun bir sezonu geride bıraktık. Benim o gün dile getirdiğim yorgunluk, futbol yorgunluğu değildi. Kendilerine ve sizlere defalarca açıklamaya çalıştım'' diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören, yöneticiler ve camianın kendilerine gösterdiği destek ve güvene layık olmak için çalıştıklarını ifade eden Mustafa Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sonunda başardık. Bu sezon da aramıza yeni katılan arkadaşlarla aynı duygular içinde Beşiktaş'ımızı daha iyi yerlere taşımanın hazırlığına başlıyoruz. 29 Haziran Pazartesi gününden itibaren takımla ilgili detaylı bilgileri sizinle paylaşacağım. İlk günümdeki heyecan yok bugün, ama devam etmenin mutluluğu var.''

Prensip olarak 1 yıllık sözleşmelere imza attığını hatırlatan Denizli, ''Başkan ve yönetim kurulu bu sürenin çok üzerinde beraber olmak için defalarca telkinde ve teklifte bulundular. Bu prensip anlayışıdır. Çalışma düşüncemi daha yoğun yaşamam için önemli bir faktör. Böyle çalışmanın hem kulüp, hem benim için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bu tek yıllık çalışmalar ne kadar devam eder, bilemiyorum, ama en azından düşündüğümüz noktada birleşmemizi sağlamak için önemli bir araç oluyor'' dedi.

Geldikleri günde camianın beklentisi neyse, o beklentinin şimdi de bilincinde olduklarını vurgulayan Mustafa Denizli, bunu hep birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Denizli, ''Bobo'nun kalmasını istiyor musunuz?'' sorusuna ''Futbolcularla ilgili görüşlerimi yönetim kuruluna bildirdim. Özellikle takımda kalmasını istemediğim bir oyuncu yok. Bunların başında Bobo geliyor. Biz nasıl başka kulüplerin futbolcularına talip oluyorsak, bizim oyuncularımıza da talepler oluyor. Bobo ile ilgili teklifler var. Kulübün hedeflerini, bütçesini, girdisini ve çıktısını bir fazlasıyla düşünerek hareket etmeliyiz. Telafi edecek bir oyuncu alırsak satarız. Bobo şu an kadromuzda'' yanıtını verdi.

Transfer konusunda yönetim kurulu ile kopukluk yaşandığı yönündeki eleştirileri hatırlatan tecrübeli teknik adam, ''Önemli olan düşüncede birlik olmak. Kulübün yaptığı transferler, benim onayım ve düşüncelerimizin ortak noktada buluşmasıdır'' açıklamasını yaptı.

Kadroda boşaltma olması halinde transfer yapabileceklerini kaydeden Denizli, şöyle devam etti:

''Şu anda herhangi bir yabancı oyuncu transferi olabilirliği üzerinde çalışmamız var. Türkiye'deki genç oyuncuları takımıza kazandırdık. Aramıza katılacak oyuncular da olacak. Şartlar, kulübümüz ve futbolcumuz lehine gelişirse bir veya iki transfer olabilir. Futbolcularımızı 'Biz sizinle çalışmak istemiyoruz' durumuyla karşı karşıya getirmeyiz, ama Şampiyonlar Ligi için kadroyu biraz daha güçlendirme yönünde çalışmalarımız var.''


-YENİ SEZON HAZIRLIKLARI-


Mustafa Denizli, yeni sezon öncesi yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, ''23 Temmuz'a kadar çalışmalar burada. İspanya'ya hareketten önce bir veya iki maç yapacağız. İspanya'dan Almanya'ya geçeceğiz. Süper Kupa'yı oynayacağız. Sezonun birinci maçı Beşiktaş'ın olacak. İçerde veya dışarda olmasına göre buraya dönüşümüzü programlayacağız'' dedi.

Hazırlıkların ilk bölümünün İstanbul'da yapılmasının bir çelişki olup olmadığı sorusuna ise Denizli, ''Yeni sezon öncesi ve kupa çerçevesinde hazırlık yapacağımız yerlerdeki hava şartları buraya yakın olacak. Maksimum 3 derece fark edecek'' yanıtını verdi.


-NİHAT TRANSFERİ-


Siyah-beyazlı takıma geri dönen Nihat Kahveci konusunda ise Denizli, şunları söyledi:

''Nihat'ın ilk aşamada gelmemesine üzülmüştüm. Bugün tesadüfen aynı uçakta geldik. Bizim için, camia için çok önemli bir oyuncu ve kişilik. Onunla birlikte olmak benim için memnuniyet verici bir çalışma olacak. Camianın yabancısı olmadığını hepimiz biliyoruz. Yeni transfer edilen bir oyuncu değil. Kendi kulübünde devam eden bir oyuncu olarak bakıyoruz. Kişiliği oturmuş, profesyonelliği üst noktada biri. Beklentilere yanıt verecek bir oyuncu.''

Daha önce alınan Fink konusunda ise Denizli, ''Transfer çalışmasının gizlilik içinde yapılmasını amaçladık. Başkanımız bu transferi en yoğun döneminde, yurt dışına çıktığı bir seyahatte gerçekleştirdi. 1.5 ay oluyor. Gizli olması, takım içindeki olumsuzluğa imkan vermedi. Kulübün menfaatleri açısından iyi bir çalışma oldu. İstediğimiz bir oyuncuydu. Ara transferde gündemimizde olan bir oyuncuydu. Ernst'i alınca ikinci aşamaya bıraktık'' diyerek sözlerini tamamladı.
 
ajanslar



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs