En Sıcak Konular

MHP, Başbuğ'un arkasında

26 Haziran 2009 19:15 tsi
MHP Genel Sekreteri Paçacı, Orgeneral İlker Başbuğ'un, TSK'yı demokrasi dışı bir göstermeye çalışanlara karşı net bir cevap verdiğini söyledi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, TBMM'de, gazetecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarını sorması üzerine, TSK'nın hukuk devletinden yana olduğunu belirterek, ''Bu kağıt parçası kimler tarafından organize edilmiştir, kimler tarafından yazılmıştır ve kimler tarafından servis yapılmıştır? Bu kampanyayı yürütenler bir şekilde ortaya çıkacaktır'' dedi.

Başbuğ'un, TSK'yı demokrasi dışı bir takım tavırlar içinde veya böyle bir hazırlık içinde göstermeye çalışanlara karşı da net bir yanıt verdiğini ifade eden Paçacı, ''Sayın Başbuğ, 'TSK demokrasiden yanadır, hukuk devletinden yanadır' dedi. Burada böyle bir davranış içinde olanlara karşı tavrını ortaya koydu. Siyasilere bir mesajı vardı. TSK'nın siyasete bulaştırılmaması, siyasilerin TSK üzerinden siyasi rant elde etmemesi yönünde bir mesajdı ve 'elinizi TSK üzerinden çekin' dedi. Bunun dışında TSK'nın yıpratılmasının Türkiye'nin bir beka meselesi olduğunu söyledi. Doğrudur. TSK, güvenliğimizi sağlıyor'' diye konuştu.

''BUNDAN SONRAKİ SAFAHAT SİVİL SAVCILIKTADIR''

Gazetecilerin, Başbakan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Genelkurmay Başkanlığının da soruşturmanın devamını istiyor'' şeklinde açıklamalarını hatırlatarak, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ yaptığı açıklama ile noktayı koydu'' sözleri üzerine Paçacı, ''Bundan sonraki safahat sivil savcılıktadır. Ancak sivil savcılığın yapacağı iş kağıt parçası denilen belgenin kimler tarafından organize edildiği, kimlerin servis yaptığı, bu komployu kimlerin düzenlediğinin bulunmasıdır. Başbuğ, yeni bir belge ortaya çıkarsa araştırmasının yine de askeri savcılık tarafından yapılacağını ifade etti. Burada askeri savcılığın vermiş olduğu karardan memnun olmayanlara, güvenmeyenlere de Anayasayı gösterdi. Askeri savcılığın anayasal bir kuruluş olduğunu açıkladı ve hiç kimsenin askeri savcılığı küçümsemeye hakkının olmadığını ifade etti. Bence de doğru bir tespittir'' yanıtı verdi.

Cihan Paçacı, ''Medya üzerinde asimetrik bir savaş olduğu görüşüne katılıyor musunuz?'' sorusuna da bunun uzun zamandan bu yana yapıldığını savunarak, ''TSK, bazı çevrelerce yıpratılmaya çalışılıyor. TSK, bugün çok ciddi bir terör mücadelesi yapıyor. TSK'nın irticai faaliyetlere karşı hassasiyeti bilinen bir gerçektir. Tabi bu mücadelelerin içinde olan bir kurumun yıpratılması Türkiye'ye çok büyük zarar verir. Herkes bu konuda daha dikkatli olmak zorunda'' dedi.

aa



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs