En Sıcak Konular

Ulusoy'dan pes dedirten konuşma!

26 Haziran 2009 19:06 tsi
Akdeniz Üniversitesi'nde geçen yıl çıkan öğrenci olaylarında silahla ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu.

Ulusoy, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, üniversiteye bayrak yakıldığını duyduğu için gittiğini, öldürme kastıyla ateş etmediğini, yaptığından pişman olmasına karşın bugün yine aynısını yapabileceğini, ancak bu kez mantıklı hareket edeceğini söyledi.

Ömer Ulusoy, olayın bir anda gelişmediğini, aylardan beri süren bir gerginlik olduğunu kaydetti. Ulusoy, "Kavgalar, bıçakla yaralamalar, darp etmeler. En son bayrak yakma hadisesini duyunca gittik. 15-20 kişilik bir grupla üniversitenin içine girince karşımızda 4 kolda yürüyüşe geçmiş, sanki öğrencilikle hiç alakası olmayan, dağdan inmiş terörist grupların yaptığı gibi, ellerinde sopalar, bıçaklar, zincirler, demirler, yani bunlara öğrenci demek bile imkansız. Acaba üniversite öğrencileri sınıf mı, rol mü değiştirmiş? Kendilerine bir misyon mu biçmişler ? Bu grupları belli bir medya sol grup olarak tanıtmıştır. Oysa ki sol grupların bu memlekette hiçbir zaman bayrak sorunu olduğunu ben bilmiyorum. Varsa biz onlara karşı da cephe alırız. Fikir, ideoloji olarak herkese saygımız vardır. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza karşı bir mücadele olursa, bu PKK grupları gibi, her zaman karşısına dikiliriz. Olaydan pişmanım ama yine aynı olaylar yaşanırsa, tekrar yapar mıyım, düşünmem lazım. Yapmam da demiyorum. Belki yaparım ama daha mantıklı davranırım." şeklinde konuştu.

"KİMSEDEN EMİR ALMADIM"

Herkesin fikir, ideoloji ve gruplara, kişilere karşı saygılı olduğunu kaydeden Ömer Ulusoy, ancak kimseden emir almasının söz konusu olmayacağını kaydetti. "Bizim emir aldığımız yer bellidir. Biz Allah'a kul olmayı bilmişiz. Resulüne tabi olmayı bilmişiz." diyen Ulusoy, bu yolda yürüyen bir Türk genci olarak mücadelesine devam edeceğini kaydetti. Sevdiği ve değer verdiği insanların var olduğunu, ancak bunun, onlardan emir aldığı anlamına gelmeyeceğini ifade eden Ulusoy, "Karşı grup Allah'ına, kitabına, bayrağına, vatanına, milletine küfreden bir grup. Bundan dolayı, fikir savaşından dolayı çatışmalar olmuş olabilir üniversitede. Olmaya da devam edecektir. Bu insanlar var olduğu sürece elbette mücadelemizi vereceğiz. Pes edecek halimiz yok." dedi.

"ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETMEDİM"

"Öldürme kastım olsaydı, 9 el ateş ettiğim tespit edilmiş. Kullanılan silah Belçika yapımı browning. Bu silahın tesirli menzili bellidir. İstese bir insan, karşısındaki 200-300 kişilik bir grup. Gözünü kapatsan her el sıktığında bir kişiye değer." sözleriyle öldürmeye kastetmediğini anlatan Ömer Ulusoy, ortada bir tane yaralı dahi olmadığına işaret etti. Ulusoy, amacının grupların karşı karşıya gelmesini engellemek ve bu çatışmayı ülke geneline yaymamak olduğunu savunarak, "Karşı grup 300 kişi, bu taraf 15 kişi. Linç edilecek. Ölü yaralı olacak. Bu da ülke geneline yayılacak ve bir çatışma ortamına sürüklenecek." iddiasında bulundu.

cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs