En Sıcak Konular

Partilerden Başbuğ'a tepkiler

26 Haziran 2009 15:06 tsi
Partilerden Başbuğ'a tepkiler Başbuğ'un açıklamaları CHP'yi tatmin etmedi... AKP ise "Değerlendirmeleri bizimle örtüşüyor" dedi

Genel kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamaları siyasette de geniş yankı buldu. siyasetçiler açıklamaları genel olarak 'dengeli' buldu. İşte değerlendirmeler:

DOĞRU ÇIKSAYDI ÖZÜR BEKLENİRDİ

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, Başbuğ'un istifa çağrılarını 'kaale almadım' sözlerini değerlendirirken,"Sayın Baykal belge doğru çıkarsa Genel Kurmay başkanı ya özür dilesin ya istifa etsin, demiştir. Ama belge sahte çıktı. Genel kurmay Başkanı 'kağıt parçası' dedi. Bu durumda böyle bir şeye gerek yoktur. Doğru çıksaydı bu beklenirdi. Ama kağıt parçası çıktı" dedi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, "Genel Kurmay Başkanından 'belge sahte çıkarsa ne yapacağımızı göreceksiniz' sözü nedeniyle şimdi daha net bir tavır bekleniyordu. Kamuoyunda bir beklenti vardı. Bu açıklama bu beklentileri karşılayan bir açıklama olmamıştır. Keşke daha önce o sözü söylemeseydi.


SAVUNMA BAKANI VAR

Askeri yargı kararına karşı AKP'lilerin ikircikli tavrına karşı bir tavır koymuştur. eğer askeri savcılığın kararı sizi tatmin etmiyorsa bu kabine içinde bir Savunma Bakanı var. Milli Savunma Bakanı askeri savcıya bir talimat verir ve askeri savcı dava açmak zorundadır. Bu kurallar varken bunu görmezden gelmek ve askeri savcılık kararı üzerinden tartışmaya, yıpratmaya devam etmek doğru değildir.

Bu belgeyi sızdıranlar bu belgeyi imal edenlerdir. Sonra da medya üzerinden TSK'ya karşı bir savaş yapılmaktadır. Tüm bunlara bakınca artık Türkiye'de 'hukuk işlesin', demek gerek. Karardan memmun değilseler Milli Savunma Bakanı görevini yapsın. Yok eğer bir savcı görevini yapmıyorsa HSYK devreye girsin. Artık herkes elini TSK üzerinden çeksin" diye yorumladı.

YIPRATMADA SİYASET DE VAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı; Orgeneral Başbuğ'un net bir tavır sergilediğini belirterek, "Uzun süredir TSK üzerinde bir yıpratma kampanya yürütülüyor ve bu kamyanyanın bir yanında siyasi otorite görülüyor. Genel Kurmay Başkanı hukuk devletine bağlılığını ortaya koydu. TSK üzerinde siyasi rant elde etmek için çalışanlara 'elinizi TSK üzerinden çekin' dedi. Gerçekten TSK kullanılarakbir mağduriyet görüntüsü yaratılıyor ve siyasi rant sağlanıyordu. Buna tavrını net koydu. AKP'nin savcının kararına inanmadıkları yönündeki açıklamalarına karşın da saygı duyulması çağrısı yapması manidardı. Asimetrik savaş yürütüldüğünü ve basına sızdırılan bazı belge ve bilgilerle ilgili net tavır koydu" dedi

BİZ DE HUKUK İŞLESİN İSTİYORUZ

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, "Açıklamalarda demokrasi ve hukuka vurgu öne çıkıyor. Bu belge ile ilgili GenelKurmay'da imal edilmediği ve bulunmadığı konusunda net bir tavır ortaya koydu. TSK'ya yönelik eleştirilerin haksızlığının ortaya çıktığını söylüyor. Bu kararın kesin olmadığını ve yeni bilgi delil ortaya çıkarsa soruşturmanın süreceğini söylemiştir. Hukukun işlemesi gerektiğini söylemiştir. Biz de öteden beri bunu söylüyoruz. Belgenin sahte olup olmadığını bu aşamada söylemek doğru değildir. Adli yargıda soruşturma devam etmektedir. Gerçek değilse, demokrasiye tuzak kuranların kim olduğunun ortaya çıkması gerekiyor. Genel kurmay başkanının da istediği budur.

Bizim suç duyurusunda bulunmamız birileri tarafından yanlış yorumlandı. Bizim suç duyurumuzda Genel Kurmay'ı ima eden bir nokta yoktur. Biz demokrasiyi rafa kaldırmaya dönük bir belge varsa bunun kimler tarafından hazırlandığının ortaya çıkartılmasını istedik, bunu istemek yanlış değildir. Asıl suç duyurusunda bulunmasak suçlu olurduk. Hukuk devletinin gereğini yaptık" diye değerlendirdi.

internet haber



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs