En Sıcak Konular

Fransa, PKK'nın peşini bırakmıyor

26 Haziran 2009 11:11 tsi
Fransa'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların son dönemlerde PKK'lı teröristlere yönelik artan şikayet ve ihbarları sonrasında harekete geçen Fransız güvenlik güçleri, operasyonlarına devam ederken, terör örgütünün sokak terörünü tırmandırmasına da izin

Fransız antiterör polis ekiplerince önceki gün gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütüne ağır bir darbe daha vuruldu. Aralarında terör örgütü uzantısı derneğin başkanı D.Y'nin de bulunduğu 4 terör örgütü mensubu gözaltına alındı. Örgüt mensuplarının evlerinde çok sayıda yasaklı örgütsel doküman ile haraç ve uyuşturucudan sağlandığı öne sürülen yüklü miktarda para ele geçirildi.

Yakalanan PKK'lıların, ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne mali destek sağlamaya yönelik haraç almak, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapmak, kara para aklamak'' suçlarından mahkeme önüne çıkarılacakları kaydedildi.

Fransa'da Haziran ayı başından itibaren yakalanan terör örgütü mensubu sayısının 30'a ulaştığı bildirildi.

Terör örgütüne yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve ''terör örgütüne üye olmak'', ''terör örgütü adına haraç almak, uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlamasıyla mahkeme önüne çıkarılan örgüt üyelerinden İsmail A, İdris G. ve Cemal K'nın tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Bu arada, Fransa'da yaşayan Kürtlerin terör örgütünün ''eylem'' çağrısına rağbet etmedikleri, teröristlerin yargılandıkları mahkeme önünde toplanan örgüt yandaşlarının protesto gösterilerinin ise güvenlik güçleri tarafından engellendiği bildirildi.

-MASKE TAKANA PARA CEZASI-

Öte yandan, Fransa'da gösterilerde tanınmamak için maske takılmasını yasaklayan kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Karar gereğince, gösterilerde yüzlerini kapatanlara bin 500 avro ceza verileceği, bir yıl içinde bu suçun tekrarlanması durumunda ise cezanın 3 bin avro olarak uygulanacağı belirtiliyor. Bu kararın, özellikle Fransa'ya iltica talebinde bulunan terör örgütü yandaşlarını yakından ilgilendirdiğini belirten otoriteler, karardan sonra terör örgütü PKK'nın eylemlerine katılımda büyük düşüş yaşanabileceğine dikkati çekiyorlar.
 
aa



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs