En Sıcak Konular

'Uzlaşma Komisyonu kuralım'

25 Haziran 2009 20:54 tsi
'Uzlaşma Komisyonu kuralım' CHP lideri Baykal'ın sürpriz çıkışı tartışılıyor. AKP'den gelen tepkiler olumlu: Bu 'altın' bir fırsat... Bir 'uzlaşma komisyonu' kurulması gündemde...

AKP, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın Anayasa"nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına ilişkin önerisini "altın fırsat" olarak değerlendirdi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP"nin bu talebi önemli bir adımdır. Geçici 15. madde de dahil olmak üzere parlamenter demokrasiyi tehlikeye sokacak bütün maddelerin değiştirilmesine katkı sağlamak en önemli ve en uygun çözümdür. CHP önemli bir adım atmıştır" dedi.

Elitaş, Meclis"te gazetecilerin CHP"nin Anayasa değişikliği talebine ilişkin sorularını yanıtladı. Elitaş, "Geçici 15. maddenin değiştirilmesi, kaldırılması, darbe yapma heveslileri için önemli bir işaret, önemli bir mesaj olacak" diye konuştu.

Baykal"ın önerisinin yetkili kurullarında değerlendirileceğini bildiren Elitaş, AK Parti olarak CHP"ye "uzlaşma komisyonu kurulsun CHP de üye versin" önerisi götürdüklerini belirtti.

AKP"DEN CHP"YE UZLAŞI KOMİSYONU ÖNERİSİ

Elitaş, "Sadece bir maddeyle değil, demokrasinin önündeki engel olan maddeler hangisi ise, parlamenter sistemi tehlikeye sokacak maddeler hangisi ise, onların değiştirilmesi gayretini göstermemiz lazım. Ümit ediyorum, CHP bizim bu teklifimizi yetkili kurullarında değerlendirecektir ve Türkiye şu dönemde yaşadığı altın fırsatı, 23. dönem Parlamentosu da Türk demokrasisinin çağdaş bir seviyeye ulaştığına imza atma şerefine sahip olacaktır. CHP"nin teklifi sadece geçici 15. maddenin değiştirilmesiyle ilgili. Meclis Başkanımız Başkanlığında uzlaşma komisyonu kurulup Geçici 15. madde de dahil olmak üzere parlamenter demokrasiyi tehlikeye sokacak bütün maddelerin değiştirilmesine katkı sağlamak en önemli ve en uygun çözümdür" diye konuştu.

Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokratikleşme açısından çok önemli bir gelişme. CHP"nin bundan önce Anayasa değişikliğinde hiçbir şey yapmayız düşüncesinden farklı bir noktaya doğru gittiğini, artık parlamenter demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için gayret içinde olduğunu görüyoruz, bu da sevindirici bir gelişme. Geçici 15. maddeyi CHP tek madde olarak teklif etti. Biz yetkili kurullarımızda bunu değerlendireceğiz."



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,499 µs