En Sıcak Konular

Marmaray işçileri iş bıraktı

25 Haziran 2009 15:38 tsi
Marmaray Projesi kapsamında Yenikapı'da kazı çalışması yürüten işçiler, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakıp belediyeye yürüdü.

İşe gelecek yol parasını dahi bulamadıklarını belirten işçiler, ödeme yapılıncaya kadar çalışmayacaklarını açıkladı.

4 AYDIR MAAŞ ALAMIYORLAR

Yenikapı'daki Marmaray kazı alanında çalışan yaklaşık 200 işçi 4 aydır paralarını alamadıkları için iş bıraktı. Bir süre önce yine maaş alamadıkları için iş bırakan işçiler kendilerine "namus sözü" verilmesine rağmen hala paralarının ödenmediğini savundu. Bazı işçilere "göz boyamak için" bir hafta önce yarım maaş ödeme yapıldığını belirten işçiler, maaşların tamamı ödenene kadar çalışmama kararı aldı.

"YOL PARAMIZ YOK"

Bağlı oldukları taşeron firmadan ücretlerini alamadıklarını savunan işçiler, işe gelecek yol paralarının dahi olmadığını söyledi. Yenikapı'daki kazı alanında Özşahinler İnşaat'a bağlı olarak çalıştıklarını belirten işçiler, "Taşeron firma belediyeden para alamadığını söylüyor. Belediye yetkililerine gidiyoruz onlar da 'Biz paraları şirkete verdik' diyorlar. Kimin doğru söylediğini anlayamadık. Olan bize oluyor. Eve ekmek götürmeyi bırak, cebimizde 1 lira yol parası yok" şeklinde açıklamada bulundu.

"SİGORTALARIMIZ TAM YATIRILMIYOR"

Vergi iadelerini alamadıklarını ve sigortalarının da tam yatırılmadığını savunan işçiler, daha sonra kazı alanından Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe bazı işçilerin işten atılma korkusu nedeniyle katılmadığı görüldü. Zaman zaman yoldaki araçları da durdurarak belediye binasına ulaşan işçiler adına iki temsilci içeri girdi. Daha önce maaş alamadıkları gerekçesiyle yetkililere dilekçe veren işçilerin bu evrakı belediyede bulunamadı. Telefon görüşmelerinin sonunda işçilere maaşlarının bugün yatacağı sözü verildi.

GAZETELERE KONUŞAN İŞÇİLER ÇIKARILDI

Bu arada işçiler daha önce yaptıkları iş bırakma eyleminde gazetecilere röportaj veren işçilerin işten çıkartıldığını söyledi. İşçiler bugünkü eylemin ardından da bazı arkadaşlarının işten çıkartılabileceğini savunarak, yürüyüşe bu nedenle bazı işçilerin katılmadığını belirtti.

(CİHAN)

 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs