En Sıcak Konular

Çevik Bir Paşa ifade veriyor!

25 Haziran 2009 14:09 tsi
Çevik Bir Paşa ifade veriyor! Emekli Orgeneral Çevik Bir'in Ergenekon savcılarına ifade verdiği öğrenildi.

Ergenekon baskınlarında ele geçirilen bazı dökümanlarda adı geçen Em. Org. Çevik Bir Ergenekon savcılarına ifade veriyor.

Emekli Orgeneral Çevik Bir ve eski MİT'çi Nuri Gündeş gizlice Levent'teki adliye binasına gelerek Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları ziyaret etti. Şu sıralar ikilinin tanık sıfatı ile ifade verdiği bildirildi.

28 Şubat'ın müdahalesinin mimarlarından biri olan Çevik Bir o dönemi "Demokraside balans ayarı yaptık" sözleriyle anlatmıştı.

DARBE İDDİASI

Ergenekon operasyonunda evi aranan Mehmet Adnan Akfırat'ın evinde ele geçirilen, Çevik Bir - Erol Özkasnak ibaresi ile başlayan dokümanlar iddianameye girmişti. "Çevik Bir - Erol Özkasnak ekibinin Amerikancı darbe girişimini açıklıyoruz" başlıklı belgede 1998 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Hakkı Karadayı tarafından engellenen bir darbe girişimi ve unsurları anlatılıyordu.
Çevik Bir, kendisinin de görevde olduğu dönemde hazırlandığı öne sürülen Ayışığı, Sarıkız ve Eldiven darbe planlarıyla ilgili sorulara "Savcılar çağırırsa gider görevimizi yaparız" diye konuşmuştu.

GÜNDEŞ: TUNCAY GÜNEY MİT ELEMANI DEĞİL

Eski MİT İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş, son olarak Tuncay Güney'in MİT mensubu olduğu iddasında bulunulan belgeyle ilgili açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Gündeş, belgenin Güney ile Veli Küçük arasındaki telefon konuşmalarına ait tutanaktan başka bir şey olmadığını söylemişti. Güney'in MİT elemanı olmadığını Şenkal Atasagun'un da doğruladığını belirten Gündeş, "Böyle bir isim var evet ama MİT ile ilişkili değil. Güney için Atasagun'un vize aldığı bilgisi de kesinlikle doğru değil. Haber birileri tarafından yönlendirme amacıyla uydurulmuş" şeklinde konuşmuştu.

Hürriyet.com.tr



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,304 µs