sürpriz ziyaret | " /> sürpriz ziyaret | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den AK Parti'ye sürpriz ziyaret

25 Haziran 2009 12:20 tsi
CHP'den AK Parti'ye sürpriz ziyaret "Darbecileri yargılayalım" sözünü "Sulu şaka" olarak değerlendiren Erdoğan'a Baykal'dan son dakika manevrası. Baykal Anayasa değişikliği için kurmaylarına talimat verdi.

Genelkurmay'da hazırlandığı öne sürülen AKP'yi ve cemaati bitirme planıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren CHP Lideri Deniz Baykal, "Samimiysen gel 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü aç" çağrısında bulunmuştu.

Bugün Arnavutluk'a giderken soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bu çıkışı hatırlatılan Baykal'a "Bu tür sulu şakalara biz gelmeyiz. Biz ciddi yaklaşımlar bekliyoruz" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın bu yanıtını duyan Baykal ise ciddiyetini göstermek için kurmaylarına talimat verdi.

CHP Grup Başkanvekilleri, bugün AKP'lilerden bir randevi alacak. Muhalefet heyeti, bu ziyarette Anayasa'nın geçici 15. Maddesi'nin kaldırılması için çalışma başlatılması teklifini iktidara sunacak.

AKP: TÜM ANAYASAYI DEĞİŞTİRELİM

CHP'nin bu manevrasına AKP'den jet yanıt geldi. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, anamuhalefet partisinin girişimini "CHP önce teklif hazırlasın sonra bizden imza desteği istesin" sözleriyle değerlendirdi.

Elitaş, bir ay öncesine kadar Anayasa değişikliği için çalışan komisyona üye vermeyen bir parti olan CHP'nin bugün böyle bir girişimde bulunmasının sevindirici olduğunu söyledi.
"'Sayın Baykal, bir harfinin değişimi için bile destek vermem' sözlerinden bu noktaya gelmesi güzel" diyen Elitaş, "Ancak bizim de bir çağrımız var. 12 Eylül anlayışının hazırladığı ve halen demokrasiyi tehdit eden tüm engelleri beraber kaldıralım ve yeni bir anayasa yapalım" şekilinde konuştu.

13.00'de yapılacak toplantı öncesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay bir araya geldi.

EVREN SUSKUN

12 Eylül darbesinin lideri eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren ise CHP'nin girişimiyle ilgili yorum yapmak istemedi. Evren şu an açıklama yapmak istemediğini söyledi.

DARBECİLERİ KURTARAN MADDE

12 Eylül darbesi sırasında çıkarılan 669 yasa, 90 KHK, 76 konsey Anayasa'nın geçici 15. maddesi nedeniyle yargı denetimi dışında kalıyor. Dolayısıyla o dönemde yapılan usulsüzler ve yapanlar yargılanamıyor. Dünyada Türkiye gibi darbe tecrübesi yaşamış ülkelerin bir çoğu yıllar sonra darbecilerini yargıladı ve mahkum etti.
 
hurriyet



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs