-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan askeri savcı kararına ne dedi? -Video

25 Haziran 2009 11:14 tsi
Erdoğan askeri savcı kararına ne dedi? -Video

Arnavutluk ziyareti öncesi konuşan Başbakan Erdoğan, TSK'nın belgeyle ilgili değerlendirmelerini yorumladı.

Tansiyon yükselmesi nedeniyle bir kaç gündür dinlenen Başbakan Erdoğan, bugün bir dizi temasta bulunmak üzere Arnavutluk'a gitti. Erdoğan, hareketi öncesi havaalanında basın toplantısı düzenledi. İşte gazetecilerin sorduğu sorular ve Başbakan Erdoğan'ın yanıtları:

- Askeri savcılıktan bir açıklama geldi. Bu belgenin Genelkurmay tarafından hazırlanmadığı sonuca bağladılar. Muhalefetin bu konuda eleştirileri var?

Askeri savcının vermiş olduğu karar noktasında, bundan sonraki süreç, daha öncede ileri sürdüğümüz gibi sivil yargının bundan sonraki süreci ele alacağı noktasındadır ve olay bir siyasi partiyi hedef alan, içeriği itibari ile bunları ifade eden bir metin. Bu metne baktığımız zaman burada hükümet olarak gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Biz suç duyurusunu savcılığa yapmış bulunuyoruz. Burada savcılık gerekli çalışmaları yapacak. İnanıyorum ki TSK’da gerekli çalışmaları yapacak. Çünkü TSK’nın içinde bu tür bir gayret, çaba var mı yok mu orada da bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Hep birlikte bir dayanışma içerisinde, muhalefet kendilerini kenara alamaz, onlarında bildikleri duydukları bir şeyler olabilir. Bu ülkemizin ortak bir meselesidir.

Şüphesiz ki iktidar olarak biz mücadelemizi sürdürüyoruz. Demokrasiyi zafiyete düşürmek için nasıl gayretler var, bunu bizler nereye varırsa varsın bilmenin gayreti içerisinde olacağız.

- Söz konusu planda AKP’ye yönelik yeni bir kapatma girişimi olduğu söyleniyor? Yeni anayasa çalışmaları ne aşamada?

Anayasa konusunda düşüncelerimizi söyledik. Bu parlamentoda siyasi partilerin tümünün katılımını gerektiren çalışma olmalıdır dedik ve bazı başlıkları ileri sürdük. Biz bunu yaptığımızda, ana muhalefet partisinin biz böyle bir çalışmanın içerisinde olmayız yaklaşımı, MHP’nin yaptığı açıklama görelim ona göre tavrımızı belirleriz. Yahut biz çalışmayı yaptık, iktidar olduğumuz zaman açıklayacağız gibi yaklaşımlar.

Tabi böyle olunca bu çalışmaların içine girmek, bu ülkede zamanı boşa harcamaktan bir şey olmayacak.

- Askeri savcılığın bu kararından sonra Org. Başbuğ’la bir görüşme yaptınız mı?

Öncelikle bizim bir haftalık Genelkurmay Başkanımızla bir görüşme oluyor. Onun yurtdışı seyahatleri nedeniyle ara verdik. Artık döndükten sonra bunun değerlendirmesini yapacağız.

TSK’da nasıl çalışma yapılacağını Genelkurmay Başkanımız gayet iyi biliyorlar.

- 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına yönelik çağrılar oluyor. Baykal’da böyle bir açıklama yaptı. Sizin 12 Eylül darbecilerine yönelik yaklaşımınız nedir?

Bir defa atacağımız her adımda samimiyet çok önemli. Bu samimi yaklaşım tarzını bizim sadece mikrofonlara verdiğimiz cevapla değil, bunu ciddi olarak grup başkanvekilleri bir araya gelip konuşurlar. Bu tür sulu şakalara biz gelmeyiz. Biz ciddi yaklaşımlar bekliyoruz.

hurriyet



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs