yeni partisi | " /> yeni partisi | "/>

En Sıcak Konular

İşte Ufuk Uras'ın yeni partisi

25 Haziran 2009 10:24 tsi
İşte Ufuk Uras'ın yeni partisi

ÖDP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ufuk Uras kuracağı partinin adını ve sürpriz isimleri açıkladı...

Yaşar Kemal ve Rakel Dink’e de öneri götürecek.

ÖDP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yeni parti için kolları sıvadı. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliğinde bir resepsiyona katılan Uras, yeni partinin detaylarını Gazeteport’a açıkladı. Uras “Yeni parti, Demokratik Vicdan Hareketi olacak. Kürtleri, Alevileri, Sosyalist ve Sosyaldemokratları kucaklayacak. Türkiye’deki muhalif solun, omuz omuza mücadele ettikleri bir yapı düşünüyoruz. Parti Eylül’de siyaset sahnesinde olacak” dedi.

YAŞAR KEMAL VE RAKEL DİNK

Yeni partide gruplar yerine kişi ve bireylerin bir araya geleceğini belirten Uras, “Her kesimden kanaat önderi olabilecek, sözü geçen insanları bu partiye çağıracağız. Bunların başında Yaşar Kemal ve Hırant Dink’in eşi Rachel Dink gibi isimler var. Yeni partide ÖDP’de yapılanların hiç birini yapmamaya özen göstereceğiz. Artık toplumsal muhalefeti çözüm önerileri ile bir araya getirmeyi planlıyoruz” dedi.

ÇATI PARTİSİ OLMAYACAK

Uras, daha önce çalışmaları yürütülen “Çatı Partisi” modelini de bıraktıklarını belirterek, “Bu parti grupları ve var olan partileri bir araya getirmeyi düşünmüyor. Aksine, kişilerin oluşturacağı yapıda seçimlere ortak adaylarla gireceğiz. Yeni parti çok sayıda bileşen ve ortak adaylarla büyük bir güce dönüşecek” açıklaması yaptı.

ÖDP'den özgürlükçü solcularla birlikte istifa ettiklerini belirten Uras, “Partiden bir tek benim istifa ettiğim yazılıyor. Halbuki böyle değil. ÖDP’den çok büyük bir grup bizimle birlikte'' dedi. Tüm partilerde tutuculuk ve ben merkezci anlayışın hakim olduğunu da öne süren Uras, “Artık solda gerçekten yeni şeylerin, yeni çözüm önerilerinin ifade edilmesi lazım” açıklaması yaptı.

Türk solunun, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve emekten yana bir seçenek oluşturmadığını savunan Uras, “Sağın reçeteleri belli. Ancak solda buna bir alternatif bulunamıyor. Demokratik Vicdan Hareketi Türkiye solunda yepyeni bir seçenek olacak” dedi.

 



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs