En Sıcak Konular

Reklam panolarında şaşırtan resim

24 Haziran 2009 21:28 tsi
Rusya'nın Voronej şehrinde reklam panolarında eski Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin resimlerine yer verilmesi şehir sakinlerini şaşırttı.

Şehir yetkilileri reklam panosu ile ilgili soruşturma başlattı.

Üzerinde Stalin resimlerinin bulunduğu reklam panolarının Sovyet liderin 130. doğum yıl dönümü nedeniyle hazırlandığı belirtildi. Stalin'in askeri üniforma ile hazırlanan resimde 'Zafer bizim olacak!' şeklinde slogana da yer verildi.

Rusya Komünist Partisi'nin Voronej şubesi internet sitesinde bilbordların şehir partililerin inisiyatifi ile hazırlandığını duyurdu. Nezavisimaya gazetesi tarafından yapılan haberde ise, şehir yetkililerinin Stalin resimli reklam panolarının yasal olup olmadığını araştıracakları yönünde açıklama yaptıklarını yazdı.

Stalin Sovyetler Birliği liderliğini yaptığı 1924-1953 yıllarında 20 milyona yakın insanı çalışma kamplarına göndermiş, buralarda 1 milyondan fazla kişi de hayatını kaybetmişti. Stalin sadece 1937-1938 yıllarında 40 bin kişinin idam edilmesine neden olmakla da suçlanıyor.

Komünist Partisi resmi sözcüsü partinin reklam kampanyası için pano siparişinde bulunduğunu doğruladı. Her bir reklam panonun partiye 8 bin rubleye (250 dolara) mal olduğu kaydedilen haberde bazı şirketlerin bu tür içerikli reklamı asmayı reddetmesine rağmen, komünistlerin yine de hazırlanan on adet panoyu şehrin farklı yerlerine yerleştirmeye başardıkları kaydedildi.

Uzmanlar Voronej şehrinde Stalin reklamlarının ortaya çıkmasını Rusya'da yeni trend olan Sovyetler geçmişi canlandırma çabalarının bir göstergesi olduğuna inanıyor. Mesela geçen yıl Mayıs ayında Kızıl Meydan'da yaklaşık 2 bin genç Sovyetler Birliği'nde yer alan Pioner Hareketi'ne kayıt yapmışlardı.

Voronej'deki durumun aynısı Rusya'nın her hangi başka bir yerinde de meydana gelebileceğini belirten Moskova Carnegie Merkezi siyaset bilimcisi Aleksey Malaşenko, "Bu reklam panolarını sipariş eden kişilerin bir mücadelesidir. Hem yetkililere, hem de genel halka karşı bir mücadeledir. Yerel makamlar buna nasıl bir tepki vereceklerini çok merak ediyorum. Bu reklam panolarını görmediklerini iddia ederlerse o zaman bu 'çocuklar biz de sizdeniz, ama biz görevdeyiz' anlamına gelir." şeklinde yorumladı.

cihan



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs