tam destek | " /> tam destek | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den savcılığın açıklamasına tam destek

24 Haziran 2009 18:50 tsi
CHP'den savcılığın açıklamasına tam destek 
"Türkiye'de kıyameti koparıp darbe girişiminde bulunulduğunu iddia edenler, kendilerini savunan açıklama yapmak ya da özür dilemek durumundadır"

CHP'li Mustafa Özyürek, askerî savcılığın eylem planı belgesi hakkında net bir karara vardığını hatırlatarak, "Türkiye'de kıyameti koparıp darbe girişiminde bulunulduğunu iddia edenler, kendilerini savunan açıklama yapmak ya da özür dilemek durumundadır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanarak Genelkurmay'a ait olduğu iddia edilen eylem planını değerlendirdi. Toplantının ardından açıklama yapan MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek, askeri savcılığın kararını değerlendirdi.

Türkiye'nin 15 gündür Taraf Gazetesi'nin manşete taşıdığı eylem planını tartıştığını vurgulayan Mustafa Özyürek, bu süreçte yaşananlara dikkat çekti. Belge gerçekmişçesine yorumlar yapıldığını vurgulayan Özyürek, "Bizim ihtiyatlı ve gelişmeleri bekleyen değerlendirmelerimizin ne kadar isabetli olduğu o zaman da anlaşılmıştı" şeklinde konuştu.

Bugün askeri savcılığın 'Bu belge sahtedir' hükmünü verdiği yorumunu yapan MYK Sözcüsü, "Böyle bir belge yoksa, olmayan belgeye dayanarak 15 gündür yorum yapanlar, belge gerçekmiş gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) ve pek çok kesimi suçlayanlar acaba şimdi ne diyecekler" diye sordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'Bu belge sahteyse o zaman neler olacağını hep beraber görürüz' açıklamasını hatırlatan Özyürek, şimdi o aşamada olduklarını kaydetti. Mustafa Özyürek, Başbuğ ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

Özyürek, askerî savcılığın hükmünü kabul etmeyenlerin ise 'müddei iddiasını ispatla mükelleftir' hükmü gereği belgelerini, delillerini ortaya koymalarını istedi. Mustafa Özyürek, aksi takdirde askerî savcılığın ortaya koyduğu sonuçlara itibar etmek, onu kabullenmek zorunda olduklarını kaydetti. Özyürek, Türkiye'de kıyameti koparıp darbe girişiminde bulunulduğunu iddia edenlerin, kendilerini savunan açıklama yapmak ya da özür dilemek durumunda olduklarını belirtti. CHP'li Özyürek, söz konusu belge nedeniyle 15 gündür Türkiye'nin darbe psikolojisine sokulduğunu öne sürerek, "Bunun hesabı sorulmazsa Türkiye bu tip tertiplerle sürekli huzursuz edilir, darbe havası oluşturulur ve kurumlar karşı karşıya getirilir" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs