En Sıcak Konular

11 ilde 37 kişinin evinde arama yapıldı

24 Haziran 2009 15:17 tsi
Konya polisinin sürdürdüğü Ergenekon örgütüne yönelik operasyonda bu sabah 11 ilde toplam 37 kişinin evinde arama yapıldı. MİT'ten emekli bir albayın da evi arandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli başlattığı operasyonda 11 ilde 37 kişinin evinde arama yaptı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, CD ve bilgisayarların sabit disklerine el konulduğu öğrenildi. Yapılan operasyonda kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aylardır süren çalışmaların neticesinde operasyon başlattı. Konya polisi, İstanbul, Antalya, Bursa, Isparta, Ankara ve Konya başta olmak üzere 11 ilde operasyon düzenledi. Operasyon, diğer illerdeki emniyet güçleriyle ortaklaşa yürütüldü. Baskınlarda 37 kişinin evi arandı. Yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda doküman, CD ve bilgisayarların sabit diskleri, incelenmek üzere Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Evi arananlar arasında Ankara'da Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ve Türk Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Şuayip Özcan, Isparta'da emekli bir albay, Konya'da bir doktor, Bursa'da 2 İngiliz de bulunuyor. Konya'da da 5 ayrı noktada arama yapıldığı ileri sürüldü. Yapılan aramalarda herhangi bir gözaltı olmadığı belirtildi.

 



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs