En Sıcak Konular

Madımak Oteli'ne kamulaştırmaya doğru

24 Haziran 2009 11:04 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin sahibi tarafından satışa çıkartıldığını hatırlatarak, buranın kamulaştırılmasının söz konusu olabileceğini açıkladı.

Günay, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, otelin altındaki kebapçının kapatıldığını anımsatarak, orada 15 yıldan bu yana süren bir utancı ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Ertuğrul Günay, ''1993 yılının Temmuzundan 2008'in Temmuzuna kadar, orada, insanların yandığı yerde bir kebapçı vardı. Gerçekten saygısız, katlanılmaz bir durumdu. Ben göreve başlar başlamaz hemen bunun çok saygısız olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemiştim. Nihayet onu başardık'' diye konuştu.

-''ÖZEL MÜLKİYET İLİŞKİSİ VAR''-

''Karşımızda bir özel mülkiyet ilişkisi var'' ifadesini kullanan Günay, kamunun elinde olmayan otel için bugünden yarına, hemen bir düzenleme yapmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özel mülkiyet olduğu için biz onu çözecek yöntemler arıyoruz. Boşalttığımız yere bir anı evi kurma konusunda talip olduk. Fakat sahibi bütününü satışa çıkardı. Bütününü satışa çıkarmakta ısrar ederse belki bizim orayı kamulaştırmamız söz konusu olacak.

Ben anı evi düzenlemesinin önümüzdeki 2 Temmuza yetişebileceğini hayal ediyordum, fakat bunu gerçekleştiremedik. Bu dönem için kebapçının oradan çıkarılmasını sağlamış olduk. Ama sanıyorum, gelecek yıldan önce o binanın, kısmen müze, kısmen kültür merkezine dönüşmesi konusunda yılların getirdiği o tortuyu giderecek bir adım atacağız. Bu konuyla ilgili diğer Bakan arkadaşlarımızın da dikkatli bir yaklaşımı var.''

aa



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs