En Sıcak Konular

İşlem yapılmadan gömülmüş

24 Haziran 2009 10:54 tsi
Albay Temizöz tarafından öldürüldüğü iddia edilen Mustatafa Aydın'la ilgili savcılığın jandarmadan bilgi talebi büyük bir skandalı ortaya çıkardı...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993 yılında JİTEM tarafından gözaltına alındıktan sonra Albay Cemal Temizöz tarafından öldürüldüğü iddia edilen Mustafa Aydın'la ilgili jandarma tarafından gönderilen bilgi notu bir skandalı gözler önüne serdi. Bilgi notuna göre Mustafa Aydın, jandarma tarafından tahkikat yapılmadan ve doktor raporu alınmadan gömüldüğü ortaya çıktı.

Gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve 6 Haziran 2009 günü ailesinin başvurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Havuzlu (Birik) Köyü'nde yapılan kazıda bulunan Mustafa Aydın'la ilgili Jandarma'nın gönderdiği bilgi notunda ‘Aydın'ın hiçbir resmi işlem yapılmadan gömüldüğü' bilgisi verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Aydın cinayetiyle ilgili sürdürdüğü soruşturmada Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan bilgi istedi. Jandarma'nın Başsavcılığa gönderdiği bilgi notunda ‘operasyon sırasında kayadan düşerek' öldüğü iddia edilen Mustafa Aydın'ın ölümüyle ilgili hiçbir resmi işlem yapılmadığı belirtildi.

KAYA'DAN DÜŞTÜ!

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Deniz Baytar imzalı ‘Bilgi Notu'nda Aydın'ın ‘operasyon esnasında kayadan (yüksekten) düşerek öldüğü, ölümü ile ilgili herhangi bir tahkikatının yapılmadığı, herhangi bir sağlık kuruluşuna götürülmediği, cenazesinin köye getirilerek köy mezarlığında defnedildiği' belirtiliyor.

1993 yılından itibaren Mustafa Aydın'dan haber alamayan ailesi o dönem korku nedeniyle şikayetçi olmadıklarını belirterek geçtiğimiz aylarca savcılığa müracaat etmişlerdi. Ailenin isteği üzerine Mustafa Aydın'ın mezarı 6 Haziran 2009 günü savcılığın talimatı üzerine açılmış, kemikleri incelenmek üzere Adli Tıp'a götürülmüştü.

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanık M.B., Mustafa Aydın'ın Albay Temizöz, Adem Yakın ve Abdulhakim Güven tarafından öldürdüğünü söylemişti.



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs