'Şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi gündemde | " /> 'Şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi gündemde | "/>

En Sıcak Konular

'Şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi gündemde

24 Haziran 2009 08:24 tsi
'Şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi gündemde Albay Çiçek'in askerî savcılıkta verdiği ifadeye daha önce kullandığı imzanın dışında bir imza atmasının, üzerindeki şüpheleri artırdığı öğrenildi.

Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanlığı'nca hazırlandığı iddia edilen 'eylem planı'nın altında imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'in, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağı ileri sürüldü.  
 
Albay Çiçek'in askerî savcılıkta verdiği ifadeye daha önce kullandığı imzanın dışında bir imza atmasının, üzerindeki şüpheleri artırdığı öğrenildi. Çiçek'in sivil savcılara vereceği ifade, soruşturmadaki hukukî durumuna da netlik kazandıracak. Ancak önce jandarma ve ardından da emniyetin kriminal raporları ile askerî savcılıktaki imza oyunu Çiçek'in Ergenekon soruşturmasında 'şüpheli' olma ihtimalini yükseltti.

Ergenekon soruşturması operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk'ün Ankara'daki ofisinde yapılan aramada ele geçirilen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' Türkiye'yi karıştırdı. Belgedeki imzanın Albay Çiçek'e ait olup olmadığının incelemesi sürüyor. Jandarma konuyla ilgili hazırladığı raporda imzanın albayın elinden çıkmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu aktarmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Kriminal Laboratuvarları'nın tetkiki sonucu Çiçek'in kaos planı üzerindeki imzası 21 farklı resmi evrak üzerindekiyle aynı çıkmıştı. Son olarak askerî savcıya verdiği ifade tutanağının altına attığı imzanın diğerlerinden çok farklı olması gözleri Dursun Çiçek'e çevirdi. Çiçek'in burada attığı imzanın, sivil savcılıkta hangi sıfatla ifade vereceğini de netleştirdiği öne sürüldü. Ancak askerî savcılıktaki örnek imzasının farklı olması suç şüphesini artırdı. Bu şüphenin Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarda da oluştuğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. İfadenin alınması için ise Jandarma Kriminal ve Emniyet Kriminal raporlarından farklı olarak Adli Tıp Kurumu'nda hazırlanacak rapor bekleniyor.

zaman



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs