En Sıcak Konular

Kafalarda soru işareti oluşturan gelişme

24 Haziran 2009 08:19 tsi
Kafalarda soru işareti oluşturan gelişme Danıştay saldırısı hükümlüsü Osman Yıldırım, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk edildi.

Önceki gün Ankara Adliyesi adli tıp servisinden Ankara Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne gönderilen Yıldırım, muayeneden geçirildi. Söz konusu sevk, kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Zira Yıldırım, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı kararını Ataşehir'de bir apartmanda Alparslan Arslan ve Veli Küçük'le birlikte yaptıkları bir toplantıda aldıklarını söylemişti.

Danıştay davası hükümlüsü Osman Yıldırım, Ergenekon davası kapsamında da önemli itiraflarda bulunmuştu. Elde edilen belge ve tanık ifadelerinin yanı sıra Yıldırım'ın da açıklamalarını da dikkate alan Yargıtay, Danıştay ve Ergenekon dava dosyalarının İstanbul'da birleştirilmesine karar vermişti. Her iki davaya bakan mahkemeler de karara uydu ve Danıştay davası Ergenekon'da birleşti. Osman Yıldırım'ın, tanıklığı bu aşamada da önemli. Ancak önceki gün ilginç bir gelişme yaşandı. Gaziantep mahkemesinin talimatı üzerine Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Karamanoğlu, Yıldırım'ı, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Ankara Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne sevk etti. Burada muayeneden geçirilen Yıldırım hakkındaki 'bakaya' davası, 29 Eylül 2009 tarihinde Gaziantep 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Bakaya davası asker kaçakları ya da zamanında askere gitmemiş ancak daha sonra silah altına alınmış kişiler hakkında açılıyor. Yıldırım'ın talebi olmadığı halde akli muayeneden geçirilmesi, 'Danıştay ile Ergenekon bağlantısı çürütülmek isteniyor' yorumlarına neden oldu. Danıştay suikastçısı Alparslan Arslan, akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla Ankara Numune Hastanesi'nde muayeneden geçirilmiş ve sağlam raporu verilmişti. Daha sonra ailesi, Arslan'ın akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle Adli Tıp'ta muayeneden geçirilmesi taleplerinde bulunmuştu. Mahkeme bu talepleri reddetmişti.

'SALDIRI EMRİNİ VELİ KÜÇÜK VERDİ' İDDİASI

Ergenekon soruşturması kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerden yola çıkan savcılık, Danıştay saldırganlarının da ifadesinin alınmasına karar vermişti. Bu kapsamda savcılar, Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu isimlerle tutuklu bulundukları cezaevinde görüşmüşlerdi. Danıştay saldırısı davasında 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, savcılara Danıştay ve Ergenekon bağlantısı konusunda önemli bilgiler vermişti. Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı kararını Ataşehir'de bir apartmanda 27 Nisan 2006 tarihinde Alparslan Arslan ve Veli Küçük'le birlikte yaptıkları bir toplantıda aldıklarını açıklayan Yıldırım, Cumhuriyet'e atılan bombaları da Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürmüştü.

zaman



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs