En Sıcak Konular

Savcı Öz görüntü kayıtlarını istedi

24 Haziran 2009 08:14 tsi
Savcı Öz görüntü kayıtlarını istedi Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, avukat Serdar Öztürk'ün ev ve ofisinin aranması sırasında kayda alınan görüntüleri istedi.

Öztürk'ün avukatlarının, skandal 'eylem planı'nın müvekkillerinin odasında bulunmadığını iddiasının ardından harekete geçen İstanbul cumhuriyet savcıları, Terörle Mücadele Şubesi'nin gönderdiği görüntüleri tek tek incelemeye aldı.

Edinilen bilgilere göre; Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen aramalarda titiz bir çalışma yürüten polis aynı hassasiyeti avukat Öztürk'ün ev ve bürosunun aranması sırasında da gösterdi. Ofisin kapısında kamera çalıştırılmaya başlanırken yapılan tüm işlemler kayıt altına alındı.

Polis ev ve büroya girmeden önce kamerayı çalıştırıp yapılan tüm işlemleri kayıt altına aldı. Güvenlik güçleri, "Avukatlar aramalarla ilgili akılalmaz iddialarda bulunuyor. Tüm aramalar cumhuriyet savcısının huzurunda gerçekleşiyor. Avukatları da aramalarda hazır bulunuyor. Savcılığın talimatı ile askerlerin ev ve bürolarında yapılan aramalar askerî görevlilerle gerçekleşiyor. Buna karşın hâlâ suçlamalarda bulunuluyor. Avukatların bazı iddiaları nedeniyle ağzımız yandı. Şimdi tüm aramaları kamera kaydına alıyoruz." ifadesini kullanıyor.

Avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda avukatları eşliğinde yapılan aramaların ardından da çok sayıda iddia gündeme geldi. Öztürk'ün avukatları, müvekkillerinin ofisinde ele geçirilen kaos planını komplo olarak nitelendirdi. Avukatlar, belgenin Öztürk'e ait olmadığını öne sürdü. Belgelerdeki paraflarla ilgili de çok sayıda iddia ortaya atıldı. Öztürk'ün avukatlarının iddiaları üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, aramaları yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden kamera kayıtlarını istedi. Zekeriya Öz, kayıtları tek tek incelemeye aldı.

Edinilen bilgiye göre Öztürk'ün bürosunda yapılan arama için de polis büroya girmeden önce kayda başladı. Yapılan tüm arama işlemi boyunca kayda devam edildi. Ele geçirilen belge ve tutanakların imza aşaması da yine görüntülü olarak kayıt altına alındı.

zaman



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs