'imaj' sorunu | " /> 'imaj' sorunu | "/>

En Sıcak Konular

İmzadan sonra 'imaj' sorunu

24 Haziran 2009 07:56 tsi
İmzadan sonra 'imaj' sorunu 
Darbe andıcında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in Genelkurmay'daki bilgisayarına, dosyaların tamamını gösteren 'imaj' alma işleminin yapılmadığı ortaya çıktı.

Ergenekon'da tutuklanan emekli Yüzbaşı Avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda ele geçirilen darbe andıcının aslı ya da bir suretinin belgede imzası bulunan Kıdemli Albay Dursun Çiçek'in bilgisayarında olup olmadığını tespit etmek için herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

KARARTMA MI YAPILIYOR

Belgenin ve Albay Çiçek'in imzasının gerçek ya da sahte olduğunu ortaya çıkarmak için Jandarma ve Polis Laboratuvarlarındaki kriminal inceleme ile yetinilmeyip, İstanbul Adli Tıp'ta inceleme yaptırılırken, adli inceleme için en önemli tespit aracı olan bilgisayardan 'imaj' alınması işleminin yapılmması 'karartmamı yapılıyor' şüphesine neden oldu. Bilgisayarlardaki silinenler dahil bütün dosyaların farklı bir yazılım programı sayesinde kurtarılması işlemine imaj alma deniliyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Eylem Planıyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamada, "Bütün bilgisayarlara el konuldu" demişti. Bilgisayardan imaj alınmasının adli inceleme açısından önemli olduğunu belirten Yargıtay eski Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel “Özden Örnek Günlükleri yargıya intikal edince bu işlem yapıldı. Özden Örnek Günlükleri'nin Genelkurmay bilgisayarından çıktığı bu yöntemle belirlendi” dedi.

İNCELEME HAYATİ ÖNEMDE

Belgedeki imzanın sahte olup olmadığının çok önemli olmadığını belirten Gündel, “Asıl önemli olan Genelkurmay'ın o biriminde böyle bir çalışmanın yapılıp yapılmadığıdır. Orası istihbaratla ilgili bir birim. O bilgisayarda böyle bir belge çalışması yapıldıysa imza sahte de gerçek de olsa farketmez. Bu nedenle bilgisayarda yapılacak olan inceleme hayati bir nokta" diye konuştu.


Darbe günlüklerini imaj işlemi çıkarttı

İmaj alma yeni bir bilgisayar diskinin kullanımı esnasında üzerinde bulunan veya silinen tüm bilgilerin klonlanarak tekrar ulaşılabilir duruma getirilme işlemidir. Gazeteci Mustafa Balbay ile Özden Örnek'in günlükleri imaj alma yöntemi sayesinde ortaya çıkarılmıştı.

yenişafak




Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs