En Sıcak Konular

Yalova'da 'Yürüyen Köşk' tartışması

23 Haziran 2009 21:53 tsi
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Büyük Önder Atatürk tarafından yaptırılan “Yürüyen Köşk”ün dönemin belediye başkanı tarafından Yalova Çevre Vakfına ait bir şirkete verilerek, adeta özelleştirildiğini iddia etti.

Başkan Koçal, Bad Godesbergh Parkı'ndaki incelemelerinin ardından, gazetecilerin, Atatürk'ün, kesilmemesi için tarihi binayı temelinden kaydırttığı çınar ağacında ortaya çıkan hastalığa ilişkin sorularını yanıtladı.

Ağacın bakımı konusunda herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmayacağı yönündeki soru üzerine Koçal, “Ne yazık ki köşk belediyemize ait değil. Ortada bir Yalova Çevre Vakfı AŞ var. Köşk üzerinde şu anda söz hakkı olan kurum bu özel şirkettir. Köşkü Yalova Belediyesine kazandırmak amacıyla girişimleri başlattık” dedi.

Koçal, “Yürüyen Köşk”ün bir çevre anıtı olduğuna işaret ederek, YAÇEV'in bir vakıf olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü, geçen dönemin belediye başkanı tarafından vakfa bağlı özel bir şirket kurulduğunu iddia etti.

Yalova Valiliği tarafından bakım ve korumasının yapılarak, halka açılması amacıyla Yalova Belediyesine tahsis edilen köşkün daha sonra 2006 yılında belediye tarafından bu vakıf ve ona bağlı şirkete verildiğini öne süren Koçal, şöyle konuştu:
“Bu vakfı sanki belediyenin bir şirketiymiş gibi göstermişler. Oysa bu şirketin belediye ile hiçbir ilgisi yok. Tamamen özel bir şirket. Bu şirketin yöneticisi olan dönemin belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısı bununla da kalmayıp, bir karar alıp köşkü yöneticisi oldukları bu özel şirkete devretmişler. Yani Atatürk'ün 'Yürüyen Köşk'ünü tabiri caizse özelleştirmişler.”

Yakup Koçal, köşkün konu edildiği hediyelik eşyaların ve tarihi binanın bahçesinde bulunan kafeteryanın gelirinin de bu şirkete ait olduğunu belirterek, “Orası bir çevre anıtıdır. Lokantacılık ve esnaflık yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Konuyla ilgili araştırma başlattıklarını ve hazırladıkları dosyayı yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Koçal, “Konuyu Yalova Defterdarlığına bildirerek köşkün yeniden Yalova Belediyesine devrini istedik. Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek bu rezaletin belgelerini de dağıtacağız” diye konuştu

A.A.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs