pısırık çıktı' | " /> pısırık çıktı' | "/>

En Sıcak Konular

'Bizimkiler pısırık çıktı'

23 Haziran 2009 19:43 tsi
'Bizimkiler pısırık çıktı' Belçika "başörtülü vekil" krizini abartmadı, çözdü. Mahinur Özdemir Belçika Parlamentosu'nun Türk asıllı en genç üyesi olurken, akıllara 1999 yılındaki "Merve Kavakçı olayı" geldi. Kavakçı, eski siyaset arkadaşlarına hayli sitem yüklü...

Belçika Parlamentosu’na seçilen Türk asıllı Mahinur Özdemir’in türbanlı mı, türbansız mı yemin edeceği tartışmaları, akıllara 1999’da türbanıyla Meclis’te yemin etmek isteyen Merve Kavakçı olayını getirdi.

NTV’de Mahinur Özdemir’in türbanıyla yemin etmesini değerlendiren Merve Kavakçı, “Mahinur’u izlerken gözlerim yaşardı” dedi. Kavakçı, Mahinur Özdemir’e imrendiğini ve kaderinin kendisine benzemediği için memnuniyet duyduğunu ifade etti.

1999 yılında TBMM’de yaşanan türban krizini de değerlendiren Kavakçı, ‘O günlere dönüp baktığınız zaman özeleştiri yapıyor musunuz?’ sorusu üzerine “Özeleştiriyi partim adına yapıyorum” dedi ve Fazilet Partili vekillere sitemde bulundu.

Bunun üzerine NTV sunucusu, “Kendi partinizin vekillerini, belki yöneticilerini dönüp baktığınızda eleştirdiğinizi söylüyorsunuz. Nedir sizi rahatsız eden? Yalnız bırakıldığınız mı, yoksa bir tartışmanın ortasında bırakıldığınız mıdır? Hangi tutum sizi rahatsız etti?” sorusunu yöneltti.

Bu soruya Merve Kavakçı’nın verdiği cevap şöyle:

“laikçi kesimin malum o dönemdeki DSP ve haddini bildirme kampanyasının parçası olan milletvekillerinin, o kesimin tavrı benim kıyafetimin ötesine geçememeleriydi. Ben Batı’da yetişmiş, bilgisayar mühendisi olmuş, yine Mahinur gibi Meclis’in en genç üyesiydim. Onun ötesine geçemediler. Onların yaptığı bu kampanyanın karşısında da benimle beraber siyaset yapan ve bugün de bir kısmının hükümette bulunduğu arkadaşlarımızın da son derece sessiz kaldıklarını, hatta pısırık kaldıklarını düşünüyorum. Gördük. Ve bunun da aslında bir miktar da kadın meselesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Yani bir erkek milletvekili olsa onun herhangi bir dini sembolüne karşı çıkma söz konusu olsaydı, kaldı ki bu sakal olabilir mesela. Veya başka bir sadece dini değil farklı bir erkek sembolü de olabilir. Ona daha destek olacaklarını, olabileceklerini düşünüyorum. Geriye baktığımda.

Kadınlar kendilerini siyasette yalnız buluyorlar. Tabii şu da üzücü bir şeydi, o günlerde kadınlık adına. DSP Milletvekilleri de mesela bana destek olmadılar ve hatta ne üzücüdür ki, benim için çok üzücü bir gelişmedir. O yapılan kampanyanın, Merve’ye vur kampanyasının en baş elemanları da kadın milletvekilleri olmuştur.”

“BU HANIMA HADDİNİ BİLDİRİN”

1999 yılında Merve Kavakçı’nın Meclis’e türbanıyla gelerek yemin etmek istemesi üzerine kürsüye çıkan Bülent Ecevit, “Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildirin” demişti.



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs