En Sıcak Konular

Bedelli bekleyenlerden yeni hamle!

23 Haziran 2009 17:04 tsi
Bedelli askerlik bekleyen yüz binlerce kişi seslerini duyurmak için her yolu deniyor. Son çare ise gazete ilanı vermek oldu.

Yetkili makamlardan gelen peş peşe gelen olumsuz haberler de bedelli askerlik bekleyenlerin umudunu kırmadı. Bedelli bekleyenler bu sefer de BedelliAskerlik2009.net imzalı olarak verdikleri ilan ile seslerini duyurmaya çalıştılar. İlanda milltvekillerine seslenen platform üyeleri bedelli askerlik konusunun acil bir sorun olduğunu ve yetkililerin seslerini bir an önce duymaları gerektiğini belirttiler.

İşte verilen o ilan:


Türkiye Büyük Millet Meclisi Değerli Vekilleri,

“Bedelli Askerlik” konusunun gündeme gelmesini istiyoruz.

Bu talebimize cevap olarak “gündemimizde yok” deniliyor.

Talebimiz, “Halkın İktidarı” olarak da özetlenen “DEMOKRASİ” adına toplumun kendini ifade edebilmesi açısından sevindirici bulunmalıdır, takdir edilmelidir. Sessiz, sinmiş toplumların hangi yönetim şekillerinde ortaya çıktığı hepimizin malumudur.

Dolayısıyla bu talebimize karşı gelenlerin popülizm ve hamasetten uzak bir yaklaşım sergilemeleri, en büyük arzumuzdur.

Zaman ve iş ilişkisi tek derdimiz. Zaman, paradan daha değerli bir hal almış durumda. Çünkü; bu talebimizin gerçekleşmemesi halinde, hem zamanımızı hem de işimizi kaybedeceğiz.

Eğer ülke gündeminde işsizlik ve kriz VARSA “Bedelli Askerlik” uygulamasının düşünülmemesi anlamsızdır.

Son yılların rekor seviyelerine ulaşan işsizlik karşısında yeni işsizlerin oluşmaması için, kayıt dışı istihdamın artmaması için, bedelli askerlik uygulamasının hayata geçirilmesini kaçınılmaz olarak görmekteyiz.

Askerlik süresinin kısalacağı tartışmalarının da olumsuz etkisiyle bakaya ve yoklama kaçağı olarak adlandırılan kişilerin sayısı yaklaşık bir buçuk milyonu bulacak görünmektedir.

Askerlik çağı gelmiş, ertelenmiş, beklemede ve beklentide bulunan ortalama beş milyon kişi arasında bu oran haddinden fazla değil midir?

İlgili kanunun, bugünün Türkiye’sine cevap verecek ölçüde ivedilikle yeniden düzenlenmesi elzem hale gelmiştir. Suçlu psikolojisine itilerek toplumdan uzaklaşmak durumunda bırakılan yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki insanların sorunlarına çare bulunmalıdır.

Ailelerimizle birlikte düşünüldüğünde, milyonları aşan sayımızın, kanunlarımız karşısında “suçlu” addedilmesi, “Vatan Sevgisi”nden yoksun olarak nitelenmesi kabul edilemez.

Sorunu görmezden gelmek, “gündemimizde yok” demek bu sorunu ortadan kaldırmadığı gibi, daha da içinden çıkılmaz bir hal almasına sebep olmaktadır.


Bizler zengin çocukları değiliz.

Anlamsız bir şımarıklık içerisinde vatan görevinden kaçıyor da değiliz. İşlerimizi, iş yerlerimizi kaybetmemek için, bir sosyal sorun haline geldiği için bu talebimizi sesli olarak dile getiriyoruz.

Bizler, yasal olmayan yollara başvuranlardan değiliz.

Bizler, yurtdışına gidip dövizli askerlikten yararlanabilecek durumda değiliz. Yatırımımız kendi ülkemizde. Hayat yolumuz Türkiye’de.

Bugüne kadar defalarca uygulanan bir yasanın tekrar uygulanmasını isteyen ve haklı sebepleri olan, bu ülkenin havasını soluyan, bu ülkede kazandığını yine bu ülkeye harcayan gençleriz.

Sizler bizim vekillerimizsiniz. Artık bu konu gündeminizde olsun. Çünkü bu konu vatandaşınızın gündeminde.

Sesimize kulak verdiğinizi biliyoruz.

Şimdi sıra sesimize ses vermenizde.

Şimdi sıra bu sosyal sorunu çözmek için gereken çabayı göstermenizdedir.

Saygılarımızla... 



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs