En Sıcak Konular

DTP'li Türk'ten 'belge' açıklaması

23 Haziran 2009 13:06 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşte Türk'ün açıklamasından satırbaşları:

- Muhalifleri aydınları Kürtleri susturmayı hedeflemediler mi? Akın Birdal İHD Genel Başkanı’yken bir andıç sonucu suikasta uğramadı mı? Çocuklar bile onlarca yıl ağır hapis cezalarıyla yargılanmıyorlar mı?

- Şemdinli Çetesi askeri mahkeme tarafından bir günde salıverilmedi mi? Daha geçen yıl Kürtleri rahatsız etmeyi öngören bazı eylemlerin yer aldığı eylem planı ortaya çıkmadı mı? Daha neyi araştırıyorsunuz? Bunda deneyimden sonra çıkıp toplumun karşısına, 'belge gerçekte olabilir sahte de olabilir' demenin bir anlamı var mı?

- Topluma da bakın, siyasete müdahale etmeyi planlayan böyle bir girişim yokmuş diyecekler. Böylece var olan vesayet rejimini sürdürecekler.

- Bu albayın daha önceki 21 adet imzası toplanmış. Hepsi birbirine benzer. İfadesi alınırken imzasını değiştiriyor. İmza değiştirmiş olmasını o imzasını saklamaya yönelik bir arayış olarak görmek gerekir. Evet ne yazık ki hükümet kendisine demokrasiye karşı yönelen bu tür girişimler karşısında, bir siyasi irade olarak ortaya çıkmadıkça bu ülkede daha çok andıç göreceğiz.

- Basınımızın önemli bir kesimi darbeler karşısında önemli bir sivil iradeyi ortaya koymaktadır. Bu olup bitenlerin sorgulanması önemlidir. Bu demokratik değişim vesayet rejimin sürdürmek isteyenlerin alanını daraltmaktadır.

- Siyasete demokasiye müdahale girişimleri artık toplumumuzda sessiz bir kabulle karşılanmamaktadır. 

SİZİN PLANINIZ NEDİR

- Hükümete soruyorum. Bu vesayet rejimini sürdürmeye çalışanlara karşı sizin eylem planlarınız nedir? Siz nasıl bir mücadele başlatmayı düşünüyorsunuz?

- Şu önerileri sıralayacağım.

 Hükümet kararlı bir demokratik siyasi ve hukuki mücadele sürecini başlatmalıdır.

Elbette atılacak bütün adımlar geniş ve kapsamlı bir sivilleşme programı içerisinde ele alınmalıdır. Bu program yeni bir anayasanın hazırlanmasından, köklü reformlara, yerel yönetimlere, hukuk reformundan yargı bağımsızlığına kadar geniş bir yelpazedeki adımları kapsamalı.

Türkiye’de vesayete karşı mücadelenin en önemli aşamalarının başında Kürt sorunu konusunda atılacak adımlar oluşturacaktır.

- En önemli zeminin Kürt sorunu çözümü ve yaşanan çatışma ortamındadır. Eğer Türkiye bir çözüm rotasına girerse bu güçlerde iktidarlarını kaybedeceklerdir. Bu bilinçten hareketle Kürt sorunu konusunda atılacak adımlar, siyasete müdahale edecek odakların yollarını kapatacaktır.

hurriyet



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs