En Sıcak Konular

One minute havaya çıktı

23 Haziran 2009 11:12 tsi
Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışı sonrası ilgi artınca Arap havayolları da rotayı Türkiye’ye çevirdi. Kuveytli Jezeera ve BAE’li Etihad’dan sonra Katar Havayolları da seferlerini artırdı.

Türkiye ile Arap ülkeleri arasında yoğunlaşan turistik hareket havayolu şirketlerine de yansıdı. Körfez ülkelerinden Türkiye’ye direkt uçuş yapan havayolu şirketlerinin sayısı artıyor. Düzenlenen seferlerdeki artışlar da dikkat çekiyor. Geçen yıl Kuveyt merkezli havayolu şirketi Jezeera, Kuveyt City’den İstanbul’a direkt uçuşlara başlarken, aynı havayolu şirketi önümüzdeki günlerde Antalya’dan direkt sefer koymaya hazırlanıyor.

ETIHAD BAŞLADI

Geçen ay da Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Abu Dabi’den İstanbul’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye’deki faaliyetlerini yoğunlaştıran şirketlerden biri Katar Havayolları oldu. Şirket, dün Türkiye’ye seferlerini artıracağını açıkladı. Körfez ülkelerinden doğalgaz zengini Katar hükümetine ait Katar Havayolları, Türkiye’ye haftalık 18 yeni ek sefer düzenleyeceğini bildirdi. Resmi Katar Haber Ajansı’na göre. Katar Sivil Havacılık Otoritesi başkanı Abdülaziz El Nuaymi, geçtiğimiz günlerde, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile Ankara’da görüştü.

ANTALYA’YA 4 EK SEFER

Havayolunun, Türk seyahat pazarındaki payını artırmayı hedefleyen anlaşmanın da bu görüşmede imzalandığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye ve Katar arasındaki mevcut hava taşımacılık anlaşması da güncellendi. Skytrax kamuoyu yoklama şirketi tarafından ‘5 yıldızlı’ havayolu seçilen Katar Havayolları, böylece Türkiye’ye olan seferlerine haftada 18 yeni uçuş ve dört kargo seferi ekleyecek. İstanbul ve Ankara’ya ek olarak yedi sefer, Antalya’ya ise ek dört sefer düzenlenecek.

star




Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs