En Sıcak Konular

Gardiyanların derdi çok büyük

23 Haziran 2009 09:51 tsi
Evlilik planı yapan birçok gardiyan, kız aileleri tarafından veto ediliyor.

31 yaşındaki Erdinç Taşkesen de onlardan biri. Kız istemeye gittiği üç evden 'hayır' cevabı almış.

Rüşvet ve işkence iddialarıyla gündeme gelen gardiyanlar, isimleri 'ceza infaz memuru' olarak değiştirilse de üzerlerine yapışan kötü imajdan kurtulamıyor. Evlilik planı yapan pek çok genç infaz memuru, kız ailelerinden veto yiyor. Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde görev yapan 31 yaşındaki Erdinç Taşkesen, gardiyan olduğu için kız istemeye gittiği üç evden 'hayır' cevabı almış. "Kötü alışkanlığım yok, üniversite mezunuyum, aileler beni tanıyınca seviyorlar." diyen Taşkesen, mesleğinin gardiyan olduğunu söyleyince ailelerin kızlarını vermekten vazgeçtiğini anlatıyor. Arkadaşıyla aynı kaderi paylaşan 29 yaşındaki Murat Akın ise, "Kötü imajımız silinmediği sürece evlilik bize hayal." diyor.

2,5 yıldır Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde çalışan Erdinç Taşkesen, kendisi gibi pek çok arkadaşının üniversite mezunu olduğunu, KPSS sınavından yeterli puanı aldıktan sonra mülakatla seçildiklerini belirtiyor. "İnfaz koruma memurları, genç ve güler yüzlü. Buna rağmen toplumda bize karşı önyargı var. Gardiyan denilince dayakçı, rüşvetçi bir tip geliyor insanın aklına. Bu kötü imajın silinmesi gerekir." diye konuşuyor. Muğla Üniversitesi Matematik Bölümü'nde okurken ailevi sorunlar nedeniyle okuldan ayrılan açık öğretim öğrencisi Murat Akın ise evliliğinin önündeki tek engelin mesleğiyle ilgili kötü imaj olduğunu söylüyor. Genç infaz koruma memuru, kız istemeye gittiği evlerden gardiyan olduğu için hayır cevabı aldığını belirterek sıkıntısını, "Mesleğim var, az çok maaş alıyorum, kötü alışkanlığım yok. Buna rağmen aileler sırf gardiyanım diye bana kız vermiyor. İmajımız düzelene kadar evlenemeyeceğiz." sözleriyle özetliyor .

19 yıldır Maltepe Açık Cezaevi'nde çalışan Rauf Erdoğdu da mesleğin zorluklarına değiniyor. Stres altında çalıştıkları için sinirli olduklarını dile getiriyor: "Suçlularla iç içe olmak psikolojimizi bozuyor. Zaman zaman saldırılara uğruyoruz. Bazı arkadaşlarımız ölüm tehditleri alıyor mahkumlardan."

EŞİM, CEZAEVİNİN SUÇSUZ MAHKÛMU

Eşi 15 yıldır ceza infaz memuru olarak görev yapan 2 çocuk annesi Nezahat Kaygusuz, her sabah eşini endişeyle işe gönderdiğini anlatıyor. "Mahkumlar cezalarını çekiyor, ama infaz memurları cezaevlerinin suçsuz mahkumları." diyen Kaygusuz, eşi eve gelmeden uyumadığını dile getiriyor.

Melek Kısmet de 12 yıldır gardiyanlık yapan eşinin çok stresli olduğunu söylüyor. Eşi Ümraniye kapalı cezaevinde çalışırken çok endişelendiğini belirten Kısmet, suçlularla iç içe olmasının eşinin psikolojisini de etkilediğini, bu yüzden çok sinirli olduğunu ifade ediyor. 

zaman



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,508 µs