acı itiraf | " /> acı itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Hollanda’dan acı itiraf

23 Haziran 2009 08:46 tsi
Hollanda’dan acı itiraf Hollanda’da 25 Şubat’ta düşen Türk Hava Yolları (THY) uçağına yönelik ilk yardım çalışmalarının değerlendirilmesine ilişkin yapılan araştırma sonuçları, Hollanda İçişleri Bakanlığı tarafından dün açıklandı.

THY uçağına yönelik ilk yardım raporu açıklandı: İletişim sistemi çalışmadı, görevlilerin birbiri ile irtibatı koptu. Aralarında tartışan görevliler yolcuların sağlık durumlarını doğru tespit edemedi

Hollanda’da 25 Şubat’ta düşen Türk Hava Yolları (THY) uçağına yönelik ilk yardım çalışmalarının değerlendirilmesine ilişkin yapılan araştırma sonuçları, Hollanda İçişleri Bakanlığı tarafından dün açıklandı. Rapora göre, bu tür durumlarda polis ve yardım görevlileri arasında kullanılan ‘C2000’ denilen iletişim sistemi aşırı yüklenme yüzünden çok iyi çalışmadı.

Kimi zaman görevliler cep telefonlarını kullanmak zorunda kaldı. Araştırma Konseyi yetkililerinin olay yerine gelişinden bazı görevlilerin haberi olmadı ve bu durum, görevliler arasında istenmeyen tartışmaları beraberinde getirdi. Yardım görevlilerinden bazıları, hangi yolcuların ağır, hangilerinin hafif yaralı olduğu konusunda da tahmin hatası yaptı.

YOLCU YAKINLARI GEÇ BİLGİLENDİRİLDİ

Rapora göre, yaralı yolcu listesinin hazırlanmasında ve yakınlarına bildirilmesinde de istenilen hız sağlanamadı. Hastanelerdeki yolcuların listesinin tam olarak belirlenmesi ve ilgili yerlere bildirilmesi süresi uzadı.

Buna karşılık raporda, ilk yardım çalışmaları için kazadan sonra tüm görevlilerin olay yerine çok hızlı ulaşarak çalışmaya başladıkları, gerekli yerlere gerekli uyarı ve bilgilerin verildiği belirtildi. Yaralıların hastaneye taşınması, yolcu yakınları için toplanma merkezinin oluşturulması ve bu amaçla gerekli her türlü yardımın sunulmasında, hiçbir hata olmaksızın çalışmalar başarıyla yerine getirildiği kaydedildi.

aa

 



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs