En Sıcak Konular

'Albay tek başına bu belgeyi hazırlayamaz'

23 Haziran 2009 08:11 tsi
'Albay tek başına bu belgeyi hazırlayamaz' Deniz Piyade Kurmay Albay Çiçek'in silah arkadaşı emekli Yarbay Özbek, Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan bir albayın üst komuta kademesi ile fikir alışverişinde bulunmadan böyle bir plan hazırlamasının mümkün olmadığını anlattı.

Aksiyon, bu haftaki kapağını 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası bulunduğu iddia edilen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in silah arkadaşı emekli Yarbay Şenol Özbek'e ayırdı.

Emekli yarbay, Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan bir albayın üst komuta kademesi ile fikir alışverişinde bulunmadan böyle bir plan hazırlamasının mümkün olmadığını anlatıyor. Özbek, "Düşünce zemininde belli bir mesafe kat edilmeden şube müdürü konumundaki bir albayın böyle bir eylem planı hazırlığına girmiş olması ihtimalini çok zayıf görüyorum." diyor.

BELGE ANDIÇ DEĞİL, EYLEM PLANI

Özbek, AK Parti'ye yönelik komplo planının bir andıç değil, bir eylem planı olduğu üzerinde ısrarla durarak şunları söylüyor: "Andıcın muhatabı komutandır. Komutana hitaben yazılır. Ana üslup ve tema itibarıyla komutanı bilgilendirmek ve onu bir şeye ikna etmek maksadıyla kaleme alınır. Yapılacak olan şeyin sebep-sonuç ilişkileri içinde analizi yapılmak suretiyle komutanın onayı alınır. Böyle bir mantık dahilinde eylem planı, andıçtan sonraki süreci ifade eder. Teoriden ziyade pratiğe yöneliktir. Bu söylediğimden, doğrudan üst komuta kademesi tarafından verilen bir direktif doğrultusunda hazırlanmıştır şeklinde bir sonuç da çıkarılmamalıdır."

Eylem Planı'nın altında imzası olan Albay Dursun Çiçek'i ise şöyle anlatıyor: "Kendisiyle hem Şırnak hem de Ankara'da birlikte çalıştım. Zeki, becerikli, sakin bir subay olarak tanıdım. İçerik itibarıyla böyle bir planın altında imzasını görünce şoke oldum dersem yalan olmaz. Yani kendi inisiyatifi dahilinde böyle bir belgeyi hazırlayacak bir subay değil. Kısacası şaşırdım."

aksiyon



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs