En Sıcak Konular

Boğaziçi trafiği felç

22 Haziran 2009 22:30 tsi
FSM Köprüsü'nde yapılan bakım çalışmaları nedeniyle sabah saatlerinde oluşan yoğun trafik akşam saatlerinde had safhaya çıktı.

Saatlerdir yolda olduklarını ifade eden vatandaşların sıcaktan üzerlerini çıkartarak atletle yolculuk yaptıkları görüldü.

Bakım çalışmaları nedeniyle FSM köprüsünün iki şeridi trafiğe kapatıldı. Bu nedenle İstanbul'un iki köprüsünde de uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, bir saatte gidebilecekleri yere üç dört saatte ancak ulaşabildi. Saatlerdir direksiyon başında yoğun trafikte yolculuk eden şoför ve beraberindekiler, sıcaktan bunaldıkları için üzerlerindeki kıyafetleri çıkartarak, atletle yolculuk yapmak zorunda kaldı.

ANCAK YÜZEREK KARŞIYA GEÇEBİLİRİZ

Saatlerdir yolda olduklarını ifade eden bir otomobil sürücüsü, "Armutlu'dan yola çıktık, üç saattir trafikteyiz. Daha da ulaşacağımız yere varamadık." dedi.

Etiler'den yola çıktığını belirten Zerrin Özbay isimli sürücü ise "Yaklaşık 500 metrelik mesafeyi, bir saatte gelebildim. Anadolu yakasına geçmek istiyorum, ancak yüzerek karşıya geçebileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

ÇALIŞMALAR 40 GÜN SÜRECEK

Köprünün genleşme derz bölümlerinin değiştirildiğini ifade eden Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, "Bu parçalar köprünün her iki yakasında bulunuyor. Bu parçalar sayesinde havanın ısınması ve soğuması ile birlikte köprü uzayıp kısalabiliyor. Yani bu parçalar köprünün genleşmesini sağlıyor." diye bilgi verdi.

Fotoğraflarla da çalışmaları açıkça anlatan Dost, FFSM köprüsündeki çalışmalar planımıza göre 40 gün sürecek. Her aşamada ikişer şeridi kapatarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs