En Sıcak Konular

'Fırsat bulsalar Erdoğan'ın işini bitirirler'

22 Haziran 2009 22:08 tsi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Özal ve Ecevit örneğini verdi: Fırsat bulsalar Başbakan'ın da işini bitirecekler

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit örneğini vererek, “Başbakan da bugün çok seri korunuyor. Ama fırsat bulsalar onun da işini bitirecekler” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi İmam Hatip Lisesi mezunları, okulda düzenlenen pilav gününde bir araya geldi. Burada konuşan Fazlı Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, İmam Hatip Liseleri’nin Türkiye için çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Önemli olanın, okuldan mezun olduktan sonra araziye çıkıldığında, hayata atıldığında dik durabilmek olduğunu belirten Erdoğan, “Bakın rahmetli Özal, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bu memlekette Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı. Ama kendi kongresinde vurulmak istendi. Ve yaralandı. Kalktı, tekrar görevine devam etti. Onu vuran kişiyi araştırdı, sordu, soruşturdu. Vurmak isteyen kişileri buldu. Vuran kişiye; ‘Benim seninle işim yok ve bu işin derinlemesine de gitmeye gerek yok’ dedi, üzerini kapattı. Evet, kendisinin ölüm hatırası ile ilgili tereddütler vardı, saçından bir tel aldılar, laboratuvara gönderdiler. O da orada kayboldu, onun da üzeri örtüldü” dedi.

Ecevit’in de hastalandığını, çok zor günler yaşadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Sıkıntılı bir dönemdeydik, bir hastaneye kaldırıldı. O hastanede bir telefon geldi Rahşan Hanım’a. ‘Kocanı buradan kurtar, onun durumu felakete gidiyor.’ Hemşiresini bile yanına almadan kocasını aldı, evine götürdü. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’ydı, evinde istirahata çekildi. O da bir süre sonra ayağa kalktı. 2 yılda sağlığına kavuştu, kendi kongresinde 2 saat 15 dakika dimdik ayakta durdu, bir takım mesajlar verdi. Daha sonra kendisini bitiremeyenler, kendi bulunduğu partiyi üçe bölerek bu işi de böyle bitirdiler.”

Günümüzde ise Türkiye’nin bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, “Başbakan da bugün çok seri korunuyor. Ama ama fırsat bulsalar onun da işini bitirecekler. Buna ihtiyaçları var mı? Evet var. Neden? Türkiye’nin istikrarsızlığından, Türkiye’nin yorgunluğundan, Türkiye’nin açıkça sıkıntılarından birileri beslenmek istiyor. Buna milletimiz fırsat vermiyor, sivil toplum kuruluşları fırsat vermiyor. Ama her şeyin derininde bir şey olduğu gibi, bütün dünya devletlerinin derininde bir şey vardır. Ülkemizin de derininde bir şeylerin olduğunu bilmenizi istiyorum. İşte bu derinde olan şeyler bugünlerde şeffaflaşıyor. Bugünlerde her şey su yüzüne çıkıyor. Yanlış yapanın hesabı her kademede hukuk önünde verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

radikal



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs