En Sıcak Konular

'Türk medyası bizimle dalga geçiyor'

22 Haziran 2009 18:19 tsi
Yüksek tirajlı To Vima ve Ethnos, Karamanlis ile Erdoğan arasında gerçekleşmeyen görüşmeyi yapılmış gibi göstermesi, Yunan okurlar tarafından eleştirildi.

Zougla.gr haber sitesi, "çıkan yalan haber sebebiyle Türk medyası bizimle dalga geçiyor" diye yazdı. To Vima ve Ethnos gazeteleri, Yunan nüfusunun yarısından fazlasına ulaşan taşra baskılarında, gerçekleşmeyen Karamanlis-Erdoğan görüşmesini ayrıntılarıyla anlatıyor. Görüşmenin kaçak göçmenler sebebiyle "soğuk bir havada gerçekleştiği" iddia ediliyor. İki liderin görüşmesine dair bütün aşamalar ve konuşmalar ayrıntılı şekilde senaryolaştırılırken, muhabirin yorumlarla süslediği asparagas haberde milli konular ve kaçak göçmenlerle ilgili gündem yalana kurban ediliyor.

"Erdoğan'ın dudaklarında soğuk bir gülümseme vardı." cümlesiyle haberleri tiye alan Zougla haber sitesi, "Böyle önemli bir görüşme bile fotoğraflı yalan habere konu olabiliyorsa, buna benzer Türkiye'yle ilgili daha kaç önemli haber yapıldı ya da yapılacak" diye soruyor. Yaklaşık 2 ay önce Sfina gazetesi de manşetten muhabirinin Kardak kayalıklarında çekildiğini iddia ettiği fotoğraflı bir habere yer vermiş, daha sonra muhabirin Kardağa değil bir başka kayalığa çıktığı anlaşılmıştı.

To Vima'nın ilk baskısında gerçekleşmeyen Karamanlis-Erdoğan görüşmesi "Gülücükler soğukluğu saklayamadı" şeklinde gerçekleşmiş gibi verilirken, düzeltilen ikinci baskısında ise bu defa Erdoğan'ın niçin gelemediğine dair gerçek dışı yorumlara yer veriliyor.


KAÇ DEFA BİZİ KANDIRDINIZ

Yalan haberler, haber sitelerinde "tarihi gaf" başlıklarıyla verilirken, okur yorumlarda ise gazeteler ağır bir dille eleştiriliyor. Anastasios Theodoros adlı okur, "Masa başında üretilen bir haber örneği daha. Bütün medya grupları bunu yapıyor. Değeri düşmüş gazetecileri kim ciddiye alır. " derken, bir diğer okur ise "Köpek rezili oldular! Aynısını Ethnos gazetesi de yazdı!! Hişşt bre gazeteciler. Ne zamandan beri bizimle dalga geçiyorsunuz?" şeklinde görüş bildiriyor. Bir başka haber sitesine Nikos tarafından bırakılan yorumda, "Bu haber bilimsel fantastik bir film senaryosu olabilirdi: Bir başka dünya tarihi baskısında gerçekten Erdoğan geldi ve tebessümü de gerçekten soğuktu." deniliyor. Vasilis adlı bir diğer okur da gazetelerin yalan haberlerinden yakınıyor: "Bu haber şimdiye kadar bizlere ne bulamaç servis ettiklerini anlamaya yetiyor. Dördüncü güç olan medyanın gözlerimiz önünde saygınlıklarının yerle bir olması çok yazık."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Akropolis Müzesi'nin açılışı için Cumartesi günü Atina'ya yapacağı ziyaret ve 18:30'da yapılması öngörülen Yunan başbakanla görüşmesi sağlık sorunları sebebiyle iptal edilmişti. Yunanistan'da 2009 başında yapılan geniş çaplı bir kamuoyu araştırmasında, Yunan medyası en güvenilmez kurumlar sıralamasında sonuncu olmuştu. To Vima ve Türkiye aleyhtarı yayınlarıyla dikkat çeken Ethnos gazeteleri, Pazar günleri 130 bin civarında satıyor. Türkiye ile ilgili her gün en az iki habere yer veren Yunan gazetelerinin çoğu, çok sattırdığı için Türk-Yunan ilişkilerine dair olumsuz haberlere yer veriyor.

cihan



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs