En Sıcak Konular

Bodrumu karıştıran haber

22 Haziran 2009 17:02 tsi
İNGİLTERE'de yayınlanan Daily Mail gazetesinde yeralan, üniversiteli genç kızın gittiği otelin SPA merkezindeki yanlış uygulama nedeniyle vücudunda yanıklar oluştuğu ve dava açacağını belirttiği haber, Bodrum'da ortalığı karıştırdı.

İngiliz turistin kaldığı Gümbet'teki Mina Luna Otel'in Genel Müdür Yardımcısı Hasan Karabucak, turistin uzun süre güneşlendikten sonra Türk hamamına girdiğini ve yanıklarının böylece arttığını belirterek, “Otel yönetiminden SPA'da oldu diye rapor istemiş. Amacı tatilini bedevaya getirmekti” dedi. Turistin tedavi gördüğü kliniğin doktoru ise “İngiliz turistin vücudunda hem güneşten hem de masaj benzeri girişim nedeniyle derin yanıklar ve deri kalkması mevcuttu. Tedavisini uyguladık gerekli uyarıları yaptık. Ancak her iki yanığın ve hasarın hangisinin önce olduğunu söylemek kolay değil” dedi.

Gümbet'teki Mira Luna Otel'e bir grup arkadaşı ile 28 Mayıs 2009 tarihinde tatile gelen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Kate Green, SPA merkezine giderek cildine uygulattırdığı tedaviden bir gün sonra bel, sırt ve kol bölgelerinde yanıklar olduğu iddiasıyla önce doktora gitti, ardından tatilini yarıda keserek 5 Haziran 2009 tarihinde ülkesine döndü. İngiltere'de en çok satan gazetelerin başında gelen Daily Mail gazetesine konuşan Green, tatilinin ikinci gününde hayatının kabusa döndüğünü belirterek, cildinde oluşan yanıklar nedeniyle derisinin soyulmaya başladığını otel yönetimine başvurduğunda ise derisinin hassas olması nedeniyle bu durumun meydana geldiğini, birkaç gün içerisinde iyileşeceğini söylediklerini iddia etti. Green, Bodrum'daki otele dava açmaya hazırlandığını belirtti. ‘Türkiye'deki SPA Cehennemi’ başlığı ile verilen haberde, Green’in sırtında ve kollarında büyük yaralar oluşmaya başlaması üzerine Londra’da tedavi altına alındığı bildirildi.

OTEL YÖNETİMİ: AMACI TATİLİ BEDAVAYA GETİRMEK

İngiliz gazetesinde yayınlanan habere sert tepki gösteren Mira Luna Otel Genel Müdür Yardımcısı Hasan Karabucak, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, iddia edildiği gibi turistin SPA merkezine değil, güneşte uzun süre kaldıktan sonra Türk hamamına giderek köpük banyosu yaptırdığını söyledi. Karabucak, “İngiliz kızın otel yönetimine şikayetinin hemen ardından durumuyla yakından ilgilendik. Özel bir klinikte Dr. Serdar Demiroğlu tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğinde yanıkların hamamdan değil daha önce uzun süre güneşte kalmasından kaynaklandığını, güneş yanığı olduğu bilgisini ve raporunu aldık. İngiliz kıza güneşte kalmaması söylendiği halde üç gün daha havuz başında güneşlendi, ardından otel yönetiminden SPA'da böyle bir olay olduğuna dair rapor istedi. Çünkü niyeti sigortadan para alıp tatilini bedavaya getirmekti. Kendisine doktorun verdiği raporun dışında bir rapor verilemeyeceğini ve bu oyununa alet olmayacağını söyledik. Tüm tedavi masraflarını üstlendik. Türk turizmini karalamaya yönelik ve tatili bedavaya getirmeye yönelik bu davranış için tüm hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Madem olay burada oldu, neden burada savcılığa şikayette bulunup detaylı rapor istemedi? Bu kuşkular iyi niyetli olmadığını gösteriyor. Gerekeni yapacağız” dedi.

Özel kliniğin doktoru Serdar Demiroğlu ise yaptığı açıklamada, “İngiliz turistin vücudunda hem güneşten hem de masaj benzeri girişim nedeniyle derin yanıklar ve deri kalkması mevcuttu. Tedavisini uyguladık gerekli uyarıları yaptık. Ancak her iki yanığın ve hasarın hangisinin önce olduğunu söylemek kolay değil. Yaz aylarında Gümbet gibi turistik bölgelerde özellikle yabancı turistler düşme ve bu tür yanıklardan maddi çıkar sağlamak amacıyla tedavi olup doktordan ve otelden rapor isteyip sigortadan para alıyorlar. Bu oyuna düşmemek için uyguladığımız tedavi ve gerçekleri yansıtan rapor veriyoruz” dedi.
İngiliz kızın Bodrum'da polise veya savcılığa herhangi bir şikayette bulunmadığı öğrenildi.

Hürriyet



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,227 µs