En Sıcak Konular

Köprüdeki çalışma ile ilgili olumlu haber

22 Haziran 2009 14:54 tsi
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmanın planlanandan daha önce bitirilmesinin söz konusu olabileceğini açıkladı.

Dost, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışmalarının 40 gün olarak planlandığını anımsatarak, ilk günlerde çoğu sürücülerin çalışmalardan haberdar olmamasından kaynaklanan bir yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Bugün yaşanan yoğunluk nedeniyle karşı şeritten alınan bir şeridin 2'e çıkarıldığını ve bu uygulamanın saat 15.00'e kadar devam edeceğini ifade eden Dost, trafiğin durumuna göre benzer önlemler alacaklarını söyledi.

Çalışmalar nedeniyle köprüdeki kapasitenin yüzde 25 azaldığını ve bunun yoğunluğa neden olduğunu anlatan Dost, vatandaşlara toplu taşıma araçlarına yönelmelerini veya Boğaziçi Köprüsü'nü kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Köprüdeki çalışmaların 31 Temmuzda tamamlanmasının planlandığını anımsatan Dost, ''Çalışmaların planlanandan daha önce bitirilmesi söz konusu olabilir. Bunu mümkün olduğu kadar öne çekmeye çalışıyoruz'' dedi.

Köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Dost, ''Olası bir depremde burası bozuluyor ve trafiğe geçit vermiyor. Bu sefer siz 2. çevre yolunu tamamen kaybediyorsunuz. Göğüslenecek bir risk değil. Olmazsa olmaz bir şey'' diye konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, OKULLARIN KAPANMASI VE TRAFİK SİRKÜLASYONUNDA AZALMA NEDENİYLE TAMİR VE BAKIM ÇALIŞMALARINI YAZ AYLARINA YAYARAK YAPIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bazı otoyollarda başlattığı bakım çalışmaları nedeniyle İstanbul trafiğinde bazı bölgelerde yoğunluk meydana geldiğini bildirdi. 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Boğaz köprüleri ve bazı otoyollarda bakım yapılmasının zorunluluk haline geldiği belirtilerek, çalışmalar nedeniyle İstanbul'da bazı köprü ve yollarda yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Karayolları Genel Müdürlüğü, okulların kapanması ve trafik sirkülasyonunda azalma nedeniyle tamir ve bakım çalışmalarını yaz aylarına yayarak yapıyor. Bu nedenle İstanbul trafiğinde bazı bölgelerde yoğunluk meydana gelmektedir'' denildi.

Açıklamada, bakım ve onarım çalışması yapılan yollarla ilgili şu bilgiler verildi:

''Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışması yapılıyor. 20 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 24.00'te başlayan çalışmalar, her aşamasında 2 şerit trafiğe kapatılarak 4 aşamada 31 Temmuz 2009 Cuma günü saat 06.00'da tamamlanacak.

Atatürk Havalimanı Yolu Mahmutbey Batı Köprülü Kavşağı-Çobançeşme Köprülü Kavşağı arasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle çalışma yapılan kesimlerde trafik diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak.    

Ortaköy viyadüklerinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her gün 23.00-06.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar esnasında, çalışma şartlarına bağlı olarak bir şerit diğer yöne yönlendirilecek, trafik her durumda 2 geliş 2 gidiş olarak akacak.

Ortaköy V411 Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 22.00-07.00 saatleri arasında ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden 2 yönlü olarak sağlanmaktadır.

TEM Otoyolu Kavacık Bağlantı Yolu'nun 0-1 kilometreleri arası Rüzgarlıbahçe Kavşağı Meydan Düzenlemesi Alt Geçit Köprüsü yapım çalışmaları nedeniyle Kavacık istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Beykoz istikametinde gidiş ve geliş olarak sağlanmaktadır.''

Açıklamada, sürücülerden alternatif yolları kullanmaları, yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilere uymaları istedi.



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs