En Sıcak Konular

Önemli uyarı! Aklınızda bulunsun

22 Haziran 2009 13:10 tsi
Bursa Emniyet Müdürlüğü, resmi internet sitesinde , aracı olan herkesin üzülmemesi için alınması gereken tedbirlere dikkat çekti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hırsızlıklara karşı polis vatandaşları uyardı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, resmi internet sitesinde 'Aklınızda bulunsun' adıyla yayınladığı köşede özellikle otomobil hırsızlıklıklarına karşı alınan önlemlere yer verdi.

Vatandaşları sanal alemden uyaran polis, üzücü bir hadise ile karşılaşmamaları konusunda sürücülere şu tavsiyelerde bulundu: "Otomobilinizi park edecek kapalı garajınız yoksa mümkün olduğu kadar dairenizden görülebilecek, iyi aydınlatılmış yerleri seçiniz. Otomobilinizden indikten sonra kapı ve pencereleri kontrol ediniz. Otomobilinizi kısa süreli de olsa, park ettiğinizde, kontak anahtarını yanınıza almayı alışkanlık haline getiriniz. Değerli eşyalarınızı, ruhsat, ehliyet ve yedek anahtarınızı otomobil içinde bulundurmayınız. Gizli kontak yaparak otonun çalışmamasını sağlayabilirsiniz."

ARACINIZIN ŞAŞİ NURAMASINI NOT EDİN

Otomobilin çalınmaması için bobin kablosunun çıkarılabileceğine dikkat çekilen açıklamada, otomobil pazarlarından, oto galerilerinden veya şahıslardan motorlu araç satın alırken, aracın ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşmede fayda olduğuna işaret ediliyor.

Ruhsat üzerine yazılı olan bilgilerin doğruluğunun kontrol edilmesini isteyen polis, dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı: "Otomobil satın alırken yedek anahtarlarını almayı unutmayınız veya kilidini değiştiriniz.

Satın alacağınız aracın, şasi numarasını yazılı olduğu kısımları kontrol ediniz. Herhangi bir tahrifat bulunduğu konusunda şüpheye kapıldıysanız aracı almaktan vazgeçiniz ve durumu polise bildiriniz.

Otomobilinizde mümkünse kaliteli elektronik alarm sistemi kullanınız veya gizli kontak yaptırınız.

Aracınızın şasi numarasını bir kenara not ediniz. Otomobilinizi hastane, açık otopark ve benzeri yerlere bıraktığınızda burada çalışan görevlilerin kolluğu yoksa anahtarınızı bırakmayınız.

Kollukları varsa otomobilinizi bıraktığınıza dair makbuz alınız ve görevlinin bu oto parkta çalışıp çalışmadığını diğer görevlilere sorunuz.

Hasarlı olarak sattığınız araçların Trafikten düşüm işlemlerini tamamlayıp, araca ait plaka ve ruhsatı aracın bağlı bulunduğu Trafiğe teslim ettikten sonra satışını sağlayınız. Bu yöntemle otoların Change işlemine girmesini önleyiniz. Araçları park ettiğiniz yerlerden alırken, bagaj kilidini ve ön kapı kilitlerini kontrol edeniz. Bu kilitlerin sökülerek kontak anahtarı yapıldığını unutmayınız. Güvenlik görevlisi bulunmayan apartman otoparkının giriş ve çıkışlarına otomatik kontrol sistemi yaptırınız.

Otostopçu almayınız. Eğer aracınızın alarmı arka arkaya çalmaya başlarsa, aracınızın alarmını kapatmayınız, sadece aracınızın park yerini değiştiriniz."
Otomobili çalınan vatandaşların vakit geçirmeden '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak olayı, aracınn çalındığı zamanı ve varsa konuyla ilgili diğer bilgileri görevlilere bildirilmesini tavsiye eden polis, olayla ilgili mutlaka tutanak tutturulmasını da istedi.

CİHAN



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs