En Sıcak Konular

Nano liderler kim?

22 Haziran 2009 11:51 tsi
Nano liderler kim? Nanoteknolojik devlet adamları kim? iyibilgi Ankara

İsrail’ün dünya çapında tanınmış gazetesi Haaretz, 12 Haziran günü bir söyleşiye yer verdi. Bu söyleşi, tanınmış gazeteci Klil Zisapel ile Cumhurbaşkanı Simon Peres arasındaydı.

Çok özel veya ilgi çekici konular içermiyordu. Her zaman olduğu gibi, ABD ile ilişkiler, Filistin meselesi, İran, İsrail’in iç politikası ile ilgili, alışıldık, her ülkede rastlanan bir lider röportajıydı.

Zaten fazla ilgi çekmediği gibi, İsrail’le bir şekilde ilgilenen diğer ülkelerin basını tarafından da kayda değer bulunup, okurlarına yansıtılmadı.

Ancak burada sadece bir-iki satırlık dikkatli gözlerin ilgisini çekecek bir satır bulunuyordu. Peres söyleşi sırasında (konunun oraya nasıl geldiğini de birazan okuyacaksınız) şöyle bir cümle kurdu:

“Nanoteknoloji Musa zamanında vardı!” Bu kadar. Böyle bir ifadenin manası, tarihi ve günümüz boyutu nedir apayrı konular.

Esasen nanoteknoloji bile kendi başına özel bir alan ve bilindiği gibi bu bilim dalı geleceğin mucizelere için “minik” kapılar açmaya yarıyor.

Bu söyleşiden bir gün sonra yine Haaretz Gazetesi, Obama’nın Kahire konuşması ile ilgili olarak başka bir haber yayınladı. Bu haberde, bir gün önceki Peres söyleşisine de gönderme yapılıyordu…

“Obama’nın konuşmasının gerçekten dalgalar yarattığı belli. Artık Cumhurbaşkanı Peres de bir nano-devlet adamı!”

Görüldüğü gibi her iki cümle de garip, ne olduğu tam anlaşılamayan bir “iç ifade” içeriyor.

Peki ama Musa zamanında nanoteknolojinin olması ne demek? Dahası bunu nereden anlıyoruz? Musa’nın hayatındaki ve mucizelerinde “nano teknoloji örnekleri” neler?

Bunlar ciddi merak soruları. Öte yandan Peres’in “nano-devlet adamlarına katılması” ne demek? Nano-teknolojik liderler mi var dünyada? Varsa bunlar kimler?

İşte bu sorular bizi kısa süre önce yaşanan bir başka ziyaretin ayrıntılarına götürüyor.

Yaklaşık bir ay önce, Mayıs ayının 15’inde dünya Hıristiyanlığı’nın ruhani lideri Papa, “kutsal topraklar”a, İsrail’e bir ziyarette bulundu.

Kutsal ve tarihi yerlerle birlikte İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres’le de doğal olarak buluştu. Bu ziyaret esnasında Papa’ya çok özel bir hediye de verildi.

Bu hediye, İbranice yazılmış bir Eski Ahit’di! Yani İncil’in eski bölümü olarak Tevrat. Şimdi denebilir ki, bu hediyenin özelliği ne?

İşte bu eski ahit “nano-teknoloji” ürünüydü! Yani? Çıplak gözle zar-zor görünen, bir siyah nokta kadar küçük bir ibranice incil!  (Resimlerini birazdan göreceksiniz. Ama kendisini değil tabi.)

Yani bir nano-devlet adamından bir diğer dini devletin devlet adamına!

Sonuç olarak şu sıralar yoğun biçimde “uhrevi bir nano-teknoloji” dalgası yaşanıyor.

İsrailli gazetecilerin dediği gibi “Obama dalgası” nano-liderler yaratıyorsa, Mançuryalı Aday teknolojisinde de nano gelişmeler beklenmeli!

İŞTE O ZİYARET ve HEDİYE!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs