ilginç mektup | " /> ilginç mektup | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan'a giden ilginç mektup

22 Haziran 2009 08:16 tsi
Başbakan'a giden ilginç mektup 
TÜSİAD’ın Başbakan’a giden ‘TİM mektubu’ kavga çıkartır...

TÜSİAD’ın TİM Yasası’nın Meclis’ten geçmemesi için yoğun çaba harcadığı ortaya çıktı. Yasa görüşülürken Başbakan ve bakanlara ‘TİM’i kapatın’ mektubu gitmiş.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yasası görüşülürken ilgili bakanlara ve Başbakan’a, ‘TİM misyonunu tamamladı. Yasayı hiç çıkarmayın TİM de kapatılsın. Kurumun görevini ticaret odaları ve ihracatı geliştirme merkezi yapabilir’ diye mektup yazdığı ileri sürüldü. Yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına gönderilen TİM Yasası’nın Meclis görüşmeleri sırasında gönderildiği belirtilen Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın imzasını taşıyan mektup iş dünyasına bomba gibi düştü. Mektuba karşın Meclis’ten geçen söz konusu yasa 100 milyar doların üzerindeki ihracatı yönetmesine karşın bugüne kadar yönetmeliklerle çalışan TİM’e yıllardır beklediği yasal güvenceyi sağlayacak.

PAYLAŞILAMAYAN GELİR Mİ?

Konuya yakın kaynaklar TÜSİAD üyelerinin yasanın çıkmaması için Ankara’da muhalefet partilerinin milletvekilleri ile de görüştüklerini ancak muhalefet partisi milletvekillerinin de TİM yasasının çıkması için destek verdiğini söyledi. Mektubu bizzat gördüğünü söyleyen önemli konumdaki bir ihracatçı da ‘TİM 130 milyar dolarları geçen ihracatın bu seviyeye gelmesi için önemli işlevler üstlendi. TİM yönetimi geçmişte ve bugün yerinde kararlarla ihracatçının önündeki engellerin kalkmasını sağladı. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın görevi olan dahilde işleme izin belgeleri gibi önemli evraklara onay vererek yıllık 130 milyon dolar civarında gelir elde ediyor. Bu para da tekrar ihracatçının işleri için harcanıyor. Artan para ise Ankara’ya gönderiliyor’ diye konuştu.

Mektuptan haberim yok

TÜSİAD’ın yazdığı ileri sürülen mektupla ilgili görüşlerini almak için star’ın yurtdışında telefonla ulaştığı TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise böyle bir mektuptan haberinin olmadığını söyledi. Ne olursa olsun herkes ortak konsensus içinde çalıştıklarını ve böyle de devam edeceğini söyleyen Büyükekşi, ‘Biz kimseyle kavga etmiyoruz. Tek amacımız var o da ihracatçının ve Türkiye’nin kazanması. O nedenle böyle şeylerin olup olmadığı ile de fazla ilgilenmiyoruz’ dedi.

Geçmişte ortak çalışmıştık

TİM eski Başkanı Oğuz Satıcı, ihracatçı birliklerinin Atatürk’ün imzasıyla 1937’de temellerinin atıldığını belirterek, son yasayla TİM’in yasal altyapıya kavuştuğunu belirtti. Yasanın çıkmaması için kulis yapan TÜSİAD’la son yıllarda olmasa da geçmişte ortak işler yaptıklarını belirten Satıcı ‘TOBB ve TÜSİAD’la yurtdışında hem ticarni hem siyasi lobi faaliyetleri yürüttük. Bundan sonra da patrner ve iş ortağı olmamız lazım’ dedi.

star



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,086 µs