En Sıcak Konular

'Yargıtay Ergenekon'un onay makamı'

21 Haziran 2009 16:59 tsi
DTP'li Demirtaş, "Başbakan er geç ya bizimle, ya PKK ile ya da Öcalan'la görüşmek zorundadır" derken, Bengi Yıldız, Yargıtay’ı Ergenekon’un onay makamı olmakla suçladı.

Demokratik Toplum Partisi Batman 2. Olağan kongresinde DTP’li Milletvekilleri Hükümete yüklendi.

DTP Grup başkan vekili Selehattin Demirtaş Kürt sorunun çözümü için Batman Esentepe sosyal tesislerinde yapılan DTP 2. olağan kongresine  DTP Grup Başkan vekili Diyarbakır Milletvekili Selehattin Demirtaş, Tunceli Milletvekili Şerafettin Aliç, Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Belediye Başkanı Nejdet Atalay eski Belediye başkanları, eski İl başkanı Özcan Erdem ve çok sayıda partili katıldı.

"YARGITAY ERGENEKON'UN ONAY MAKAMI OLDU"

Kongrede konuşan DTP batman Milletvekili Bengi Yıldız “Türkiye’deki Anayasanın Askeri ve Otoriter rejimlerin bir ürünüdür. Dolayısıyla Türkiye’deki farklılıkları,kültürleri tanıyan ve tanımlayan yasalar değildir. Türkiye’de gerçek anlamda bir değişim gelişim sağlanmak isteniyorsa en başta Türkiye’de ki bütün farklı kesimlerle bütün siyasal partilerle bir araya gelinip bütün sivil Toplum örgütleriyle bir araya gelinip bu halkın Türkiye halklarının gerçek ihtiyacını karşılayan yeni ve demokratik bir sivil anayasa oluşturulmak zorundadır. Bu gün Yargıtay adeta Ergenekon’un  bir onay makamı haline gelmiştir. Yerel mahkemeler bile çok olumlu kararlar veriyorken bu kararlar Ankara’da Yargıtay’da bozuluyor ve gerçekten Kürt halkını görmezden gelen Türkiye’deki farklılıkları görmezden gelen halkımızın bu güne kadarki kazanımlarını görmezden gelen, sadece ben kanunu uyguluyorum diyen bir Yargıtay’la karşı karşıyayız” dedi.

DEMİRTAŞ: BU GÜÇLER HÜKÜMET İÇİNDE DE OLABİLİR

Daha sonra kürsüye gelen DTP grup başkan vekil ve Diyarbakır Milletvekili Selehatin Demirtaş “Bir yandan çözüm arayışları bir yandan diyalog ve barış arayışları yürütülürken öte taraftan bu süreci nasıl sekteye uğratabiliriz, bu süreci nasıl provoke edebiliriz, diyen ve harıl harıl çalışan güçler var. Biz biliyoruz ki bu güçler hükümet içinde de olabilir, Ordu içindede olabilir, Yargı içinde de olabilir bürokraside de olabilir. Ama bu provakatif güçler Türkiye’de Kürt sorununun çözümünden yana olmayan bunu engellemeye çalışan güçlerde var. Nerede olursa olsan hangi noktada konumlanmış olursa olsun bunları engelleme görevi hükümettedir. Her şeyden önce bunları bitirecek Başbakandadır. Dolayısıyla biz kimin hangi provakatif eylem içinde olursa olsun tespit etmekte engellemekle adımlar, somut siyasi hamleler atmıyorsa o halde bu provokasyonlardan  memnundur diyeceğiz.Başka türlü bu siyasetin önünün açılması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN ER YA DA GEÇ BİRİMİZLE GÖRÜŞECEKTİR"

Demirtaş sözlerine şöyle devma etti: “Bir tarafta binlerce köyü yakılmış,40 bin evladını itirmiş,17 bin faili meçhul cinayetiyle gördüğü işkencelerle zulümlerle 80 yıllık inkar haliyle karşı karşıya bir halk var. Bir tarafta da bu ülkenin en temel sorunu çözmek zorunda olan bir Başbakan var. Fakat bu Başbakan bu kadar acıya rağmen diyalogda ısrar eden bu halkın temsilcilerine halen şart koşmayı kendisi acısından siyasi bir maharet sanıyor. Eğer başbakan Bize önce terörle aranıza mesafe koyun sonra görüşeceğiz şartını koymaya devam edecekse, Başbakan kendi sözünü çiğnemek zorunda kalacak. Başbakan bu kadar inadına ve ısrarına  rağmen altını çizerek söylüyorum. Ya bizimle hükümlü olan siyasetle sorumlu olan başbakandır. Eğer başbakan bu provokasyonları boşa çıkaracak somut görüşecek, Ya PKK ile görüşecek, Ya aydınlarla görüşecek Ya da sayın Öcalan’la görüşecek. Bunu Batman kongresinde not düşüyoruz. Başbakan bu muhataplardan biriyle er yada geç görüşecek,Çünkü bu muhataplar halkın iradesiyle,halkın desteğiyle oluşmuş siyasal sosyal gerçekliği olan muhataplardır.Ve siz gerçekten hükümet olarak bu sorunu çözme konusunda samimiyseniz,samimiyetinizin ölçüsüdür " dedi.

haber7



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs