En Sıcak Konular

FBI ve CIA'dan İMKB'de inceleme

21 Haziran 2009 16:25 tsi
FBI ve CIA'dan İMKB'de inceleme FBI ve CIA elemanları İMKB'de kimlerin hisse senetlerini, niçin inceleyecek?

Libananco'nun Forensic ekibi, ÇEAŞ ve KEPEZ hisse senediyle, evrakların tümünü inceleyecek.

Libananco"nun eski FBI ve CIA ajanlarından oluşan Forensic ekibi, ÇEAŞ ve KEPEZ hisse senediyle, evrakların tümünü İMKB"de inceleyecek. İncelemeye yarın sabah İMKB"de başlanacak ve iki gün sürecek.

ANKA"nın edindiği bilgiye göre yüz binlerce sayfalık ÇEAŞ ve KEPEZ hisse senediyle, evraklarını incelemek üzere Türkiye"ye gelecek olan Libananco"nun Forensic ekibi, yarın sabah saat 08.30 itibariyle İMKB"de incelemelere başlayacak. Salı günü de sürecek çalışmada tüm evrakların incelenmesi İMKB"de yapılacak. Forensic ekibi ve Libananco avukatlarının yapacağı incelemelerde, hisse senetlerinin gerçek veya sahte olup olmadıkları, mürekkep incelemesi, belge ve evrakların gerçeğe uygun olup olmadıkları gibi hususlara bakılacak.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMASINI ZAMANINDA VERMEMESİ
ÜZERİNE BU NOKTAYA GELİNDİ

Türkiye"nin davayı kaybetmesi halinde 21.5 milyar dolarlık tazminata mahkum edilebileceğinin ileri sürüldüğü Libananco davasında Türkiye'nin savunmasını zamanında verememesi nedeniyle, Hakem Heyeti"nin 12 Mayıs tarihli son kararıyla, yüzbinlerce sayfalık ÇEAŞ ve Kepez hisse senedi ile evraklar Libananco'nun incelemesine açılmak zorunda kalmıştı. ICSID"ın internet sitesinde de yayınlanan Hakem Heyeti Kararına göre, Libananco bu belgeler üzerinde her türlü incelemeyi yapma ve sorgulama hakkına sahip olacak. Türkiye ve özellikle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bugüne kadar el konulan ÇEAŞ ve Kepez hisseleri, tutanakları, çeşitli bakanlık ve kurumlar arasındaki iç yazışmaları, belgeleri, kararları Libananco'ya ibraz etmek zorunda kalacak. El konulan ve ibraz etmekten kaçınılan bu hisselerin ve belgelerin incelemeye açılması ise tazminat miktarının hesaplanmasına yönelik olacak.

USULSÜZ YAPILAN TELEFON DİNLEMELERİ DE İNCELENDİ

Türkiye'ye gelen Forensic uzmanları, bir süre önce ABD'de ÇEAŞ ve KEPEZ"le ilgili bilgi ve belgeleri incelemeye almıştı. 112 klasör belge üzerinde çalışan Forensic uzmanları, Türkiye"nin imha etmediğinin ortaya çıktığı "Libananco"nun yabancı avukatlarının" 60 bin telefon konuşması kaydı ve elektronik verilerinin titizlikle taramaya başlamıştı. Temmuz ortasında Libananco bu araştırmayı bitirip mahkemeden Türkiye"ye yaptırım uygulaması talebinde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. Mahkemenin, 1 Mayıs 2008, 23 Haziran 2008 ve 11 Ağustos 2008 tarihli üç kararını ihlal eden ve ihlali kabul eden Türkiye"ye ağır cezalar vermesi bekleniyor.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs