En Sıcak Konular

ÖDP yeni genel başkanının seçiyor

21 Haziran 2009 13:47 tsi
ÖDP'nin 6. Olağan Büyük Kongresi İnşaat Mühendisleri Odası'nda toplantı. Kongrede Divan Başkanlığı'na Mehmet Soğancı seçildi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan adayı Alper Taş, 13 yıldır omuz omuza yürüdükleri bazı arkadaşlarıyla bugün yol ayrımına geldiklerini belirterek, ''Onlara söyleyeceğimiz şudur; bu memleketin belki iyi, sağlıklı bir sosyal demokrat partiye ihtiyacı olabilir ama bu partiyi kurmak sosyalistlerin işi değildir'' dedi.

Genel Başkan Hayri Kozanoğlu, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada dün gerçekleştirilen konferansta delegelerce kongrede genel başkan adayı olarak belirlenen Alper Taş'a başarılar diledi. Taş'ın ÖDP'nin ilke ve hedeflerini ileriye taşıyacağına inandığını ifade eden Kozanoğlu, devrimci hareketin eleştiriye açık olduğunu, ancak birilerinin yaşananları yeniden yazmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Genel başkan adayı Alper Taş da yaptığı konuşmada Kozanoğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kozanoğlu'nun bundan sonra da parti yönetiminde görev yapmayı sürdüreceğini kaydeden Taş, bu dayanışmanın diğer siyasi partilere de örnek olması gerektiğini bildirdi.

Taş, ÖDP'nin vefanın da partisi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bugün bazı arkadaşlarımızla yollarımız ayrıldı. Ama biz devrimciyiz. 13 yıllık mücadele içinde omuz omuza yürüdüğümüz arkadaşlarla bugün yol ayrımına geldik. Bu yol ayrımı politiktir. Onlar başka bir siyasal proje inşa etmeye inanıyorlar, onun gereğini yerine getirecekler. Bizim onlara söyleyeceğimiz şudur; bu memleketin belki iyi, sağlıklı bir sosyal demokrat partiye ihtiyacı olabilir ama bu partiyi kurmak sosyalistlerin işi değildir. Arkadaşlarımıza yeni siyasi yaşamlarında başarılar diliyoruz''

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Taş, ÖDP olarak emek eksenli bir anlayışı sürdüreceklerini anlattı.

Son günlerde Türkiye'de bir demokrasi tartışması sürdürüldüğünü ifade eden Taş, bu konuda çatışan kesimlerin ortak paydasının piyasa olduğunu, ancak piyasanın gölgesinde demokrasiden söz edilemeyeceğini savundu. Güçler arası çatışmada militarizm ya da dincilik seçeneklerinin tercih olarak toplumun önüne sunulduğunu iddia eden Taş, ÖDP'nin ise tercihini yalnızca özgürlük ve demokrasiden yana kullandığını vurguladı.

Yerel seçimlerin ardından DTP'ye yönelik bir operasyon yürütüldüğünü de ileri süren Taş, ''ÖDP olarak Kürt halkının kendi kimliğiyle siyasal ve toplumsal yaşama katılma hakkının yanındayız'' diye konuştu.

Kongreye çeşitli siyasal parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de konuk olarak katıldı. Konukların dilek ve temennilerini aktardıkları konuşmalarının ardından delegeler tek liste ile gidilen genel başkan ve parti meclisi üyelikleri seçiminde oy kullanacaklar.

ÖDP'nin dün gerçekleştirilen 6. Olağan Büyük Konferansı'nda Alper Taş'ın tek genel başkan adayı olarak kongreye sunulması kararı alınmıştı.

aa



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,401 µs