En Sıcak Konular

Celal Talabani kanlı saldırıyı kınadı

21 Haziran 2009 11:07 tsi
Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Kerkük'e bağlı Tazehurmatu kasabasında sivil Türkmenler'i hedef alan ve 65 kişinin ölümü, 200 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınadı.

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Celal Talabani'nin, Tazehurmatu'daki terör saldırısını şiddetle kınadığı ve yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ve yaralananlara maddi yardımda bulunma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada Talabani, ''Elleri kırılası terör, düzenlediği menfur terörist eylemde Tazehurmatu'da yaşayan masum Türkmen kardeşlerimizi hedef aldı. Bu cani eylemi düzenleyen teröristler, tek bir vatan şemsiyesi altında Türkmenler'in birliğini amaçlayan çabaları ve Irak'ın istikrarını hedef almıştır. Bu menfur terörist eylemi şiddetle kınıyor, yetkililere, olayın faillerini ve bu saldırganları yönlendirenleri bir an önce bulmaları için çağrıda bulunuyor ve bunların cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına ve Türkmenler'e başsağlığında bulunan Talabani, ''Bu saldırıya, kardeşler arasındaki birliği güçlendirerek, ayrımcılık ve fitne planlarını boşa çıkararak en iyi karşılığı vermek için çağrıda bulunuyoruz. Şehitler için Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılar için acil şifalar diliyoruz'' diye konuştu.

Bu arada Talabani'nin, saldırıda yaşamını yitiren her bir kişi için ailelere 1000'er dolar ve her yaralıya 300 dolar yardımda bulunma kararı aldığı kaydedildi.

aa



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs