Ordu içinde aktif cunta var | " /> Ordu içinde aktif cunta var | "/>

En Sıcak Konular

Orakoğlu: Ordu içinde aktif cunta var

21 Haziran 2009 09:48 tsi
Orakoğlu: Ordu içinde aktif cunta var 
Ünlü istihabaratçıdan müthiş iddialar...

Türkiye’yi sarsan İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Bugün’e değerlendiren Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

Belgedeki imzanın, Albay Dursun Çiçek’e ait olduğunun tam olarak kanıtlanıp kanıtlanmamasının, önemli olmadığını söyleyen Orakoğlu, “İçeride hala aktif bir cunta var. Bu damarın ortaya çıkarılması gerekir. Bunun arka planında henüz ortaya çıkmamış üst düzey askeri personel olabilir. Henüz ortaya çıkmamış siyasiler, siviller, medya mensupları olabilir. Ergenekon operasyonlarının muhakkak bir sonuca ulaşması gerekir" diye konuştu.

Master planın parçası

“AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’nın, bir master planın parçası olduğunun altını çizen Orakoğlu, “Şu anda bu planın sadece ucuna rastladık. Daha önce de bazı bölümlerine rastlamıştık” dedi. Türkiye’de bazı kesimlerin bugüne kadar hiç böyle bir şey olmamış gibi davrandığını kaydeden Orakoğlu şöyle devam etti: “Meseleyi imzaya getirirsek sonuç çıkmaz. Başbakan gerçek olduğuna dair ciddi bir şey elde etmeseydi, mahkemeye gitmezdi" dedi.

BÇG Raporları da inkâr edilmişti

28 Şubat’ta BÇG raporlarının da inkâr edildiğini hatırlatan Orakoğlu şöyle devam etti: "İmza doğru mudur sahte midir kasıtlı olarak bu yöne sürükleniyor. 28 şubat sürecinden başlayarak elde edilen belgelere bakmamız gerekir. Bu belgelerle bunları karşılaştırmamız gerekir. Batı Çalışma Grubu Batı Konsepti dediğimiz çalışma. Erdal Şenel’de ele geçirilen “Siyasal İslamla Mücadele ve Karanlık Savaş Senaryoları’ belgesi, Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun Lahikalar belgesi, bunlara baktığınız zaman bir bütünlük gösteriyor."

Erdoğan ile Başbuğ'un arasını açıyorlar

Planın ortaya çıkmasından yararlanarak hükümet ve Genelkurmay Başkanı arasındaki uyumun bozulmaya çalışıldığına dikkat çeken Orakoğlu, “Şemdinli’de ‘TSK’ya tuzak kuruluyor’ diyenler şimdi ‘Genelkurmay Başkanı görevden alınsın’ diyor bu tesadüf mü? “ diye sordu. Planın Türkiye’yi gerdiğini ifade eden Orakoğlu“Ergenekon örgütünü koruyup, yok sayanlar Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınmasını istiyor. Hükümetle Genelkurmay Başkanı’nın arasını açmaya yönelik bir plan var. Bunlar bir tuzak. Burada Genelkurmay Başkanlarına da kendilerini desteklemediği için bir psikolojik harekat uygulanıyor olabilir. Bunu için de yazılmış gizli bir eylem planı uygulanıyordur” diye konuştu.

YAŞ'TA TASFİYE TATMİN ETMEZ

Geçmişte olduğu gibi eylem planının sorumluluğunun bir Albay’a indirgenerek, asıl sorumluların YAŞ’ta tasfiye edilmesi yönteminin uygulanabileceğini kaydeden Orakoğlu, “Hilmi Özkök zamanından başlayarak ordu içinde gizli bir takım tasfiyeler yapılıyor. Ergenekon örgütü ile irtibatlı olduğu düşünülen, alınması durumunda ciddi delillerin ortaya konulamayacağı isimler tasfiye ediliyor. Bu yazınki askeri şuraya da bu yansır ama, geçmişte olduğu gibi bu yansıma milleti tatmin etmez.” diye konuştu.

ÜSTÜ KAPATILACAK MI?

“Türkiye’nin demokrasisine, millet iradesine karşı TSK içinde kurumsal bilginin dışında bir cuntacı damar var. Bu cuntacı damarın 28 Şubattan beri devam ettiğini gösteriyor. Bu darbe planları yeni bir süreç değil. AK Parti iktidara geldikten beri arttı. Türkiye’de ciddi bir mücadele var. Maalesef devletin kurumları da taraf olmuş. Geçmişte Ergenekon soruşturmasında, Ergenekon’u TSK içinde bir birim gibi gösteren belgeler vardı. Askeri Savcılık sordu. Genelkurmay’dan şöyle yanıt geldi: “Bu silahlı kuvvetlerinin yazım tekniğine benzer ama bizim değil. Ergenekon TSK içinde, bize bağlı bir birim değildir’ dedi. Bana göre bu işin sonu da oraya gidiyor.”

bugün



Bu haber 1,171 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs