Şok iddia: Gazeticiler karargahta! | " /> Şok iddia: Gazeticiler karargahta! | "/>

En Sıcak Konular

Şok iddia: Gazeticiler karargahta!

21 Haziran 2009 09:21 tsi
Şok iddia: Gazeticiler karargahta! Andıç sahte haberleri paşa fabrikasyonu...

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen darbe andıcının sahte olduğuna yönelik haberlerin kaynağının bir orgeneral olduğu ileri sürüldü.

AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme planı olarak basına yansıyan belge kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Tartışmalar devam ederken Başbakan Tayyip Erdoğan, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı, konunun askeri savcılık tarafından araştırıldığını açıkladı. Tartışma, 'Belge sahte mi, gerçek mi?' sorusuna odaklanırken, bazı gazetelerin 'andıç sahte' şeklinde yayın yapması dikkat çekti.

GAZETECİLER KARARGAHTA

'Belge sahte' şeklindeki haberlerin kaynağının Ankara'da görevli bir orgeneral olduğu ileri sürüldü. Bu orgeneralin devreye girerek, bazı gazetecileri karargaha çağırarak ayrı ayrı görüştüğü 'belgenin sahte olduğu yönünde' bilgiler verdiği iddia edildi.

İLETİŞİM DAİRESİ DEVRE DIŞI

Paşanın devreye girmesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a karşı girişim olarak yorumlandı. Başbuğ, görevi devraldığı dönemde yaptığı açıklamalarda basınla ilişkileri İletişim Daire Başkanlığı tarafından yürüteceğini söylemişti. Başbuğ, Tuğgeneral Metin Gürak'ı İletişim Daire Başkanlığı'na getirdi. Gürak, haftalık basın toplantıları düzenleyerek, gündemle ilgili gazetecileri bilgilendiriyordu. Orgeneralin İletişim Daire Başkanlığı'nı devredışı bırakarak, gazetecilerle bizzat kendisinin görüşmesi şaşkınlığa neden oldu.

Taraf, Yeni Şafak ve Star gazeteleri belgedeki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu belirtirken, Habertürk aksini savundu, Sabah ve Akşam Gazeteleri ise iki farklı imza olduğunu yazdı. Doğan Grubu gazetelerinde ise imzanın sahte olup olmadığına ilişkin haberlere yer verilmemesi dikkat çekti.


Çevik Bir'e özendi

Andıcın sahte olduğu yönünde gazetecilere brifing veren orgeneralin girişimi 28 Şubat sürecinde aktif rol oynayan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'i hatırlattı. Çevik Bir de 28 Şubat döneminde gazetelerin temsilcilerini karargaha çağırarak, süreçle ilgili talimatlar veriyordu. Hatta o dönemde Genelkurmay Başkanlığı'nda gazetecilere laiklik adına verilen mücadeleyle ilgili brifing verilmişti. Orgeneralin, darbe andıcı için devreye girmesi, 'Çevik Bir'e özendi' şeklinde yorumlandı.

yenişafak



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs