En Sıcak Konular

Şimdi sıra Ergenekon savcılarında

21 Haziran 2009 09:01 tsi
Şimdi sıra Ergenekon savcılarında
Yarbay Dönmez’in askeri suçlarla ilgili yalanlarını askeri savcılık tek tek ortaya çıkardı. Şimdi de ‘Ergenekon’la bağlantım yok’ iddiası araştırılıyor.

Ergenekon kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı iddianamesini tamamlayıp, Yarbay Dönmez’in tüm iddialarını belgeleriyle çürütmesinin ardından şimdi de gözler Ergenekon savcılarına çevrildi. Yarbay Dönmez’in ‘silahlardan haberim yok’ ve ‘Krokiyi ben hazırlamadım’ iddialarını çürüten Askeri Savcılık, Dönmez’in askeri savcılık ve Ergenekon savcılarına verdiği ifadeler arasındaki çelişkileri de tek tek sıraladı.

YALANLAR TEK TEK SIRALANDI

Askeri savcılığın iddianamesinde Dönmez’in söylediği bir yalana daha dikkat çekildi. Dönmez’in, ifadesinde, silahların bulunduğu Sapanca’daki evine son 3 ayda hiç uğramadığı, Yenikent’teki lojmana da 3 ayda bir veya iki kez uğradığı iddiasını baz istasyonu raporları yalanladı. İddianamede, ‘Şüphelinin hafta sonu ve tatillerde Sapanca’daki evde kaldığı, Yenikent lojmanındaki telefondan görüşmeler yapıldığı, Salih Külünk isimli şahısla firarda olduğu tarihlerde görüşmeler yaptığı anlaşılmıştır’ denildi.

‘ERGENEKON’LA İLİŞKİM YOK’

Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen üçüncü Ergenekon iddianamesinde şüpheli olarak yer alacak olan Mustafa Dönmez’in ‘Cebir ve şiddet kullanarak Hükümeti ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Halkı Hükümete karşı silahlı isyana tahrik’, ve ‘Terör örgütü üyeliği’ gibi birçok suçtan cezalandırılması istenecek. Yarbay Dönmez’in ‘Ergenekon sanıkları arasında sadece Doç.Dr. Emin Gürses’i tanırım’ şeklindeki beyanının doğruluğu da soruşturmayı yürüten savcılar tarafından irdelenecek.

star



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,413 µs