En Sıcak Konular

Helikopterlere Ankara'dan yakın takip

20 Haziran 2009 21:35 tsi
Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık düşen helikopterlerin bütün hareketlerinin Ankarada'dan takip edilecek hale geldiğini açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de altı noktaya modern teknolojiyle donatılmış meteorolojik radarlar kurulacağını söyledi. Eroğlu, bu tesislerle hava tahmin hassasiyetinin yüzde 90-95'lere çıkacağını kaydetti.

AK Parti Adana Kongresi'ne katıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, yeni yatırımlarla Türkiye'nin teknoloji alanında dünya ortalamasının üzerine çıktığını vurguladı. Söz konusu yatırımların çiftçiler, çevre ve orman yangınları açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, yaklaşık 200 adet otomatik gözlem istasyonuyla ülkenin meteorolojik gözlem ağını tamamladıklarını açıkladı.

Havalimanlarında raporlama sistemi adıyla bilinen ve bilhassa uçak ve helikopterlerin uçuş güvenliği açısından ehemmiyetine işaret eden Eroğlu, teknolojiyi en üst seviyede kullanan bir bakanlık haline geldiklerini bildirdi. Geçtiğimiz gün Muğla'da düşen helikopterin bütün hareketlerinin Ankara'dan izlendiğini anlatan Eroğlu, düşüş anın ilgili birimlere haber verildiğini kaydetti. Eroğlu, helikopterin o anki hızını, hangi istikametten, nereden kalktığını, nereye gittiğini ve hangi koordinatlarda olduğunu Ankara'da görebilecek teknolojiye sahip olduklarını aktardı.

Bu arada Eroğlu, AK Parti Kongresi'nde İmamoğlu Belediyesi'nden işten çıkartılan işçilerin protestosunun partileriyle ilgisinin bulunmadığını vurguladı. İşçilerin belediye başkanına tepki gösterdiğini hatırlatan Eroğlu, bunu değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs