CIA kimleri işe alıyor? | " /> CIA kimleri işe alıyor? | "/>

En Sıcak Konular

CIA kimleri işe alıyor?

20 Haziran 2009 09:04 tsi
CIA kimleri işe alıyor? ABD’nin Ulusal İstihbarat Örgütü CIA artık Wall Street’te işini kaybeden bankacılar için yeni bir umut kapısı oldu.

Ancak sadece yalan makinesi testini sorunsuz bir şekilde atlatabilenler için... İşsiz bankacıların CIA’de işe girebilmek konusunda kurumu ikna edebilmeleri için cüzdanlarının ülke menfaatlerinden daha az önem taşıdığına inandırmaları gerekiyor. CIA, bu iş fırsatını banka ve finans sektöründe çalışanlara ve işsizlere tanıtmak için gazete ve radyolara ilan veriyor.

Bu macera yettiyse gel

Ekonomi, finans ve işletme alanında çalışanlara hitaben yazılan bu ilanlarda yeni fırsat şöyle tanıtılıyor: "Eğer bu macera size yettiyse, CIA’in sizin için hiçbir şeye benzemeyen bir misyonu var. CIA’in İstihbarat Müdürlüğü eğitimine katılın. Böylece finansal analist olarak bizim global misyonumuzun bir parçası olun. Hem kariyeriniz hem de ülkeniz için bir değişiklik yapın."

Yüzlerce başvuru aldık

CIA’in personel alma sorumlusu Ron Patrick, bu ilanın ardından yüzlerce iş başvurusu aldıklarına dikkat çekerek, "Başvuranlar arasında okulu yeni bitirmiş olanlar da var, yeni işini kaybetmiş bankacılar da... Burada işe girerlerse yetenek ve deneyimlerini çok daha farklı şekilde kullanmaya başlayacaklar. Ama önce geçmişleriyle ilgili bir araştırmadan ve sağlık testinden geçecekler. Bunun içinde yalan makinası da var" dedi.

Program dahilinde yeni mezunlar için 60 bin dolardan başlayacak olan yıllık maaşlar deneyimli finansçılarda 100 bin dolara kadar çıkacak. Tüm haklar dahil edildiğinde ise maaşlar 160 bin doları bulacak. Wall Street’teki kirz nedeniyle itibarı yara alanları da iş başvurusu yapmaya çağıran Patrick "Bize başvuran her kim olursa olsun, devlete hizmet etmek istiyor demektir. Sonuç itibariyle biz bu hizmetin kár amacı güden bir kurulaşa verilenden çok daha farklı olduğuna inanıyoruz. Bana kalırsa burasda işe giren herkes bize uyum sağlayacaktır" diyor. Ancak CIA’in önerdiği kazanç, Wall Street’in kriz öncesinde vaad ettiğinin bir hayli altında kalıyor.

8 milyar dolar dolandırdı FBI’ya teslim oldu

SEKİZ milyar dolarlık dolandırıcılığa imza atan Stanford Financial Group’un (SFC) Genel Müdürü Teksaslı milyarder Sir Allen Stanford, FBI ajanlarına teslim oldu. Stanford 17 Şubat 2009’da, Amerikan Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) tarafından yeni yatırımcılardan gelen paraları kendisi ve eski yatırımcıların hesabına çekerek, aşırı kár kazanç elde ettiği ve Ponzi oyunuyla haksız kazanç sağladığı konusunda suçlanmıştı. Aranan Stanford, Virginia’daki evinden çıkıp FBI ajanlarına izinleri olduğu takdirde kendisini tutuklayabileceklerini söyledi. 58 yaşındaki Teksaslı milyarder, İngiltere Krallığı’ndan şövalyelik ünvanı alan ilk Amerikalı olarak biliniyor.

Hürriyet



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs