Küçük çıktı | " /> Küçük çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Olgaç'ın komutanı Küçük çıktı

19 Haziran 2009 18:24 tsi
Olgaç'ın komutanı Küçük çıktı
Hakkında soruşturma açılan tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın komutanının Prof. Dr. Yalçın Küçük olduğu ortaya çıktı.

Kıbrıs'ta biri esir 10 Rum askerini öldürdüğünü söylediği için savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın komutanının Prof. Dr. Yalçın Küçük olduğu ortaya çıktı.

Olgaç hakkında devam eden soruşturma kapsamında Bakırköy Adliyesi'nde tanık sıfatıyla ifadesi alınan Yalçın Küçük, Atilla Olgaç'ın savaşı tiyatro zannettiğini ve kesinlikle böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç hakkında açılan soruşturmada sürpriz bir gelişme yaşandı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından serbest bırakılan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'a tanık sıfatıyla ifade verdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Olgaç'ın komutanlığını yaptığı anlaşılan Yalçın Küçük ifadesinde, "Atilla Olgaç'ın esir alınan Rumları öldürmesi mümkün değildir. Türk ordusunun geleneklerinde de böyle bir şey olmaz. Askerliği beraber yaptık. Benim arkadaşımdır." dediği öğrenildi. Küçük, yaklaşık 40 dakika süren ifade verme işleminin ardından adiye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Savcıya Atilla Olgaç'ın anlattıklarının doğru olmadığını söylediğini belirten Küçük şöyle konuştu: "Aynı rütbedeydik ancak bir yere beraber gittiğimizde komuta bende olurdu. Atilla, hayatının her yerinde olduğu gibi tiyatro oynadı. Savaşı da tiyatro zannediyordu. Bu olayı Atina televizyonuna ve pek çok Türk televizyonuna çıktığım zaman da söyledim."

Kıbrıs anılarının anlatıldığı Rumca kitabı gazetecilere gösteren Küçük, kitabı soruşturmayı yürüten savcıya gösterdiğini belirterek, "Bu kitap Atina'da çok bilinir. Benim tanıklığım Atilla'yı sevmemin ötesinde Türkiye ordusunda bu tür filler, eylemler olmadığını göstermek içindir." şeklinde konuştu.

-ATİLLAH OLGAÇ PİŞMAN OLMUŞTU-

Kurtlar Vadisi isimli dizide 'Kılıç' rolüyle üne kavuşan Atilla Olgaç, yaptığı açıklamanın ardından pişman olduğunu söylemişti. Daha önce savcı Ali Çakır'a ifade veren Olgaç, "Söylediklerimin hepsi, üzerinde çalıştığım bir senaryoydu. Yanlış anlaşıldım. Askerliğimi geri hizmette yaptım. Çok pişmanım." Demişti. Yaptığı açıklamalar Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmesi gereği 'Savaş suçu' kapsamına giren Olgaç, Kıbrıs'ta vatani görevini Asteğmen olarak yaptı. Olgaç'ın suçlu bulunması halinde dava dosyası Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü aracılığıyla Cenevre savaş hukuku sözleşmesine göre Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne gönderilecek. Ayrıca, Atilla Olgaç soruşturma sonunda suçlu bulunursa Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan ilk Türk olacak.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn Atilla Olgaç'ın açıklamalarıyla ilgili olarak "Bu olayla ilgili gerçeklerin bütünüyle ortaya çıkarılması gerekmektedir. Eğer bu sözler doğrulanırsa Cenevre Konvansiyonu ihlal edilmiş olur." demişti.

cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs