Avax şüphesi | " /> Avax şüphesi | "/>

En Sıcak Konular

Helikopter kazasında Avax şüphesi

19 Haziran 2009 17:10 tsi
Helikopter kazasında 
Avax şüphesi Helikopter enkazını inceleyen Alman ekibinde ve BBP'nin oluşturduğu komisyonda görev alan pilot Volkan Sürmeli, ikinci kaza raporunu açıkladı. Sürmeli'ye göre sabotaj iddiası ön planda...

Helikopter enkazında inceleme yapan Alman Kaza Kırım ekibi içerisinde yer alan ve son olarak BBP'nin oluşturduğu komisyonda görev alan pilot Volkan Sürmeli, hazırladıkları ikinci kaza raporunda Avax uçağı ile sabotaj yapıldığına ilişkin iddiaların yer aldığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte 6 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını inceleyen Alman Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli ikinci raporunu tamamladı.

Raporda Avax uçağı ile sabotaj ihtimalinin ön plana çıktığını ifade eden pilot Sürmeli ayrıca 15 tane bakım direktifinin uygulanıp uymadığı konusunda emin olamadıklarını söyledi.

Sürmeli, “Mart ayında meydana gelen elim kazanın ardından 6 Nisan 2009 tarihinde alman uzman ile birlikte bölgeye gelerek araştırmalarımızı yaptık. Bir ön rapor hazırladık, bu rapor kamuoyunu açıklandı. Hemen ardından Almanya’ya dönerek araştırmalara devam ettik. O zamandan bu yana yapığım araştırmalar neticesinde hazırlamış olduğum rapor hafta içerisinde BBP Komisyonuna brifing ile anlatıldı. Rapora göre kazada bir Avax uçağının bölgede uçuş yaptığı dile getirildi. Bu rapor diğer belge ve ekler ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ile Deniz Baykal’a verildi. Ayrıca meclis araştırma komisyonuna bilgi verildi” dedi.

Ekleri ile birlikte yaklaşık 100 sayfadan oluşan raporla ilgili olarak İHA’ya açıklamalarda bulunan Volkan Sürmeli, kazada sabotaj iddiasının ön plana çıktığını söyledi. Sürmeli, “Raporda “Avax” konusu var. Daha önce bu konu üzerinde durulmadı. Bu raporda bunun üzerinde durdum. Bu uçakların bir özelliği helikopterin kullandığı GPS cihazlarına etki ederek pilotun nereye uçtuğunu bilmeden farklı bir yöne yönlendirilmesidir. Hepimizin bildiğiniz gibi helikopter dağa çarptı. Bunun Avax uçakları ile mümkün olduğu ve daha öncede Türkiye dışında bir ülkede bu Avax uçakları kullanılarak başka bir politikacıya aynı şekilde bir suikast düzenlendiğini biliyoruz. BBP helikopter kazasından önce bölgede bir Avax uçağının uçtuğu doğru ise bu Avax uçağının bazı özelliklerinin kullanılarak bu helikoptere dışarıdan müdahale edilmesi ve bu helikopterin istenilen bir bölgeye yönlendirilerek bir yere çarpması maalesef mümkün olabiliyor. Bu kazada da böyle bir yolun kullanılmış olması pek tabidir. Bu konunun üzerinde durulması ve özellikle bu konuda araştırmaların yoğunlaştırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“RADAR VE UÇUŞ RAPORLARI VERİLMİYOR”

Kaza yapan helikopter için 15 bakım direktifi olduğunu anlatan Sürmeli inceleme ekibine bakımların uygulanıp uygulanmadığına dair bilgi ve belgelerin verilmediğini söyledi. Alman Kaza Kırım Uzmanı pilot Sürmeli, “Kaza yapan helikopterde şuanda uygulanıp uygulanmadığını konusunda tam emin olamadığımız, uygulanmadığı konusunda bize bilgi ve belge sunulmayan 15 tane bakım direktifi var. Eğer bu bakım direktifi helikopter üzerinde uygulanmadıysa helikopterin bu bakımlarının yapılmaması nedeniyle bir kaza meydana gelmesi tabiî ki mümkündür. Uygulanıp uygulanmadığından emin değiliz, ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden istenilen radar kayıtları ve uçuş planlarının parti yönetimine verilmemesinden dolayı bu iddianın güçlendiğini söylemek mümkün. Eğer radar kayıtları olsaydı, çok daha net olarak konuşabilirdik. Geçmişte Avax uçakları kullanılarak sabotaj yapıldığını ve bu helikopter kazasında da merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun politik kimliğinin ön plana çıkması ve önemli bir kişilik olması nedeniyle aynı yolu denenerek burada da aynı sabotajın, aynı suikastın çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili olarak kendi yaptığım teknik değerlendirme ve tespitler var” şeklinde konuştu.


haber7



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs