En Sıcak Konular

Ufuk Uras parti kuruyor

19 Haziran 2009 16:06 tsi
Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) istifa eden İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni bir kurucu irade oluşturmak istediklerini belirterek, "Yeni bir parti" dedi.

Uras, irtica belgesine ilişkin ise, "Darbeleri araştırma önergesi verin" dediğimizde bütün vekiller havaya bakıyordu. Şimdi konuya bakarlarsa bir daha böyle utanç verici belgeler ortaya çıkmaz" diye konuştu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) istifa eden İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu" toplantısına katılmak üzere Amsterdam'a gitti. Uras, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Venezuela Dostluk Grubu toplantısına Venezuela Dışişleri Bakanı'nın da katılacağını, kendisinin de toplantıda bir konuşma yapacağını belirtti.

Uras, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i Türkiye'ye davet edeceğini belirterek, ABD'den Türkiye'ye dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile VIP Salonu'nda ki karşılaşmasında da yapılan görüşmede bu konuda bilgi verdiğini söyledi. Uras, Bakan Davutoğlu'nun kendisine ''Chavez'in Türkiye'ye gelmesi durumunda çok memnun olacağını'' dile getirdiğini belirterek, ''Umarım sonbaharda Sayın Chavez'i ülkemizde görürüz'' dedi.

Ufuk Uras, ÖDP'den istifası ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, "Yeni bir kurucu irade oluşturmak istiyoruz. Bu memlekette değişim ve dönüşümün adresi yok. Bunu yapmamız gerek. Sonbaharda AKP'ye güçlü bir irade oluşturmak istiyoruz. Bu tarihsel buluşmayı sağlarsak Türkiye'de bu ittihatçı-itilafçı ikileminden kurtuluruz diye düşünüyoruz'' diye konuştu. Ufuk Uras, ''yeni bir parti mi düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine de ''yeni parti'' yanıtını verdi.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Taraf Gazetesi'nde ortaya atılan irtica belgeyle ilgili bir soru üzerine ise "Varsayalım belge sahte olsun yani bir takım vatan kurtaran şabanların ortaya çıkarıp belge yapması bir bürokratik hiyerarşi içersinde bu mümkün mü?" Utanç verici. Sivrisinekleri değil, bataklığı kurutmamız lazım. O yüzden, anayasa değişikliği dahil olmak üzere anayasanın demokratikleşmesi de dahil olmak üzere somut adımlar atmak lazım. "Darbeleri araştırma önergesi verin" dediğimizde bütün vekiller havaya bakıyordu.

Şimdi konuya bakarlarsa bir daha böyle utanç verici belgeler ortaya çıkmaz. Askeri bürokrasinin bu kadar siyasetin merkezinde olduğu başka bir demokratik ülke yok. Hukuku olan devlet hukuk devleti demek değil.Zaten. O yüzden bataklığı kurutmamız lazım dedik. O yüzden bunu şahısların kişilerin fantezisi hobisi olarak görmüyoruz ki. Nasıl bir ortam var ki bir takım kendini bilmezler demokrasiyi kastedecek plan ve programlar içerisinde. Son seçim gösterdik. Hani dolmuşların arkasında yazar ya ' çalış senin de olsun' diye çalışıldığı zaman AKP'nin oyu demokrasi içinde düşüyor.

Bunun için böyle utanç verici belgeler üzerinde siyaset yapılabilir mi? Bu bildiğimiz ittihatçı zihniyet bunu kökünden kurutmamız lazım.



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs