Akman'la ilgili yargıyı bekleyin | " /> Akman'la ilgili yargıyı bekleyin | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Akman'la ilgili yargıyı bekleyin

19 Haziran 2009 17:04 tsi
Erdoğan: Akman'la ilgili yargıyı bekleyin RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili çıkan son belgeler hakkında yorum yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yargı sürecinin tamamlanması beklenmeli" dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben partimle alakalı bir belgenin, gerçek mi, gerçek dışı mı, bunu araştırmakla mükellef değilim'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Selimiye Camisi'ndeki cuma namazı sonrası Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer ilgililerle birlikte geldiği Edirne Valiliği'nde, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Çoş tarafından törenle karşılandı.

Başbakan Erdoğan, Edirne Valisi Büyük, Tekirdağ Valisi Doğan ve Kırklareli Valisi Çoş, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile bir süre basına kapalı görüşme yaptı. Başbakan Erdoğan, valilik çıkışında sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Başbakan Erdoğan, Edirne Valiliği'ne girişinde bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Taraf gazetesinde yayımlanan haberle ilgili açıklamalarını hatırlatarak, ''(Sahte mi, gerçek mi belli olmadan bir suç duyurusunda bulundular. Madem gerçek olduğunu düşünüyorlar, neden emekliye ayrılmasını istemiyorlar komutanların) şeklinde açıklamaları var, bu konuda ne diyorsunuz'' sözleri üzerine, şöyle konuştu:

''Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk devletinde yaptığımız işler tamamen hukuk çerçevesinde olması lazım. Ben partimle alakalı bir belgenin, gerçek mi, gerçek dışı mı, bunu araştırmakla mükellef değilim. Bunu araştırmakla mükellef olan merci savcılıktır. Çünkü bu iş hukuk içinde yürüyecekse orasıdır. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunuruz. Savcılık (yürütme olarak şu, şu konularda şunları yapın) dediği anda da hemen bizim güvenlik güçlerimiz devreye girer, istihbaratımız devreye girer, bunları yapar. Bu evraklarda zaten bu vesile ile istihbarat tarafından bulunarak, meydana çıkarılmış. Bu fotokopidir, sahtedir, gerçektir, neyse ne... Burada bir şey var mı, yok mu? Savcılar bunun araştırmasını yapmaya devam ediyorlar, devam edecekler. Temenni ederiz ki ülkemizde bu noktada içeriğinde bulunan ifadelerin demokrasimizi yıpratacak gerçekler olarak ortaya çıkması lazım. Hayal olsun, hakikaten belki çok çirkin bir senaryo olsun ama yine de bu vahim tablodur. Eğer gerçek olursa o daha vahimdir.

Biz bu arada parti olarak, böyle bir tablonun ortaya çıkması karşısında sessiz kalamazdık. Yapılması gerekeni yaptık. Sayın Baykal'ın söyledikleri ile benim söylediklerimiz aynı olması gerekmiyor. Ben Sayın Baykal'ın temennilerini her zaman kendi açımdan da aynı temenni olarak kullanmak zorunda değilim. Biz yapacağımız işi gayet iyi biliriz. Onun için de bütün arkadaşlarımızla değerlendirmelerini hukuk noktasında yaptık. Adımlarımızı buna göre attık. Bunun araştırmaları TSK tarafından da yapılmaktadır. Netice ortaya çıktığı zaman da bu kişiler kimlerse ona göre bunlar yargıda karşılığını bulacaktır.''

-RTÜK BAŞKANI ZAHİT AKMAN-

''RTÜK Başkanı Zahit Akman'la ilgili olarak bir gazetecinin, ''Zahid Akman'la ilgili polemikler hakkında ne düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''Benim o polemiğin içine girmek gibi bir sıkıntım yok. Bu konuda ciddi bir şey varsa yargıya giderler. Onun karşılığında hesabını Sayın Akman, kendisi verir. Bunu benim partimle ilintili hale getirmenin bir anlamı yok. Burada iddia sahibi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Kimler böyle iddiada bulunuyorsa içi boş dosyalarla meydana çıkıp şov yapmanın anlamı yok. Sayın Baykal, önce Anayasa Mahkemesi'nin kendilerini mahkum ettikleri 1 trilyonun hesabını versin'' dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın ruhsatsız ve kaçak olduğu iddiaları ile ilgili soruya da Başbakan Erdoğan, ''Kamulaştırma noktasında yargıda olan bölüm var. Bunun dışında bize ait olan bölüm de var. Geçici ruhsatla başlamış ve bitirilmiş bölümleri açıyoruz. Çıkış ve girişte sıkıntı yaşanmaması için...'' karşılığını verdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, SELİMİYE CAMİSİ'NDE CUMA NAMAZINI KILDI

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının açılışlarını yapmak üzere Edirne'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Camisi'nde cuma namazını kıldı.

İstanbul'dan helikopterle Edirne'ye gelen Erdoğan, beraberinde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Edirne Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekili Necdet Budak ile Selimiye Camisi'ne geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cami girişinde vatandaşları selamlayan Erdoğan'a daha önce camiye giren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sünnet ettirilen ve caminin yanında bekleyen 153 çocuğun yanına giden Başbakan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Yazıcı, Edirne Valisi Büyük, AK Parti Milletvekili Budak ve diğer ilgililerle birlikte yaya olarak, Edirne Valiliğine kadar yürüdü. Başbakan Erdoğan, yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.




Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs